Sparta wint van Veendam en heeft toppositie in zicht

Sparta Rotterdam-BV Veendam 4-2

De Kasteelclub boekte een zwaarbevochten overwinning op BV Veendam. Lange tijd leek er geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg van trainer Jan Everse. De thuisploeg had met rust een riante 2-0 voorsprong door doelpunten van David Abdul en Johan Voskamp.

Andrejz Ornoch bracht echter kort na rust de spanning terug. Een rode kaart van Mitch Apau verpestte echter de snode plannen van trainer Joop Gall en de zijnen. Sparta liep uit naar 3-1 (Voskamp), moest nog wel de 3-2 incasseren (Marnix Kolder), maar niet veel later maakte David Abdul met zijn tweede treffer aan alle onzekerheid een einde.

Sparta heeft uit zijn eerste vijf competitieduels tien punten vergaard. De achterstand op koplopers FC Zwolle en SC Cambuur bedraagt twee punten. BV Veendam blijft hekkensluiter en staat door een aantal in mindering gebrachte punten nog altijd op -2.

FC Volendam-Almere City FC 1-0Het enige doelpunt in de weinig onderhoudende wedstrijd kwam van de schoen van Paul de Lange. De middenvelder schoot twintig minuten voor tijd raak vanaf elf meter.

FC Volendam schurkt door de zege en het negende behaalde punt tegen de subtop aan.

Go Ahead Eagles-SC Cambuur 1-2De Friezen hebben in de topper tegen Go Ahead Eagles uitstekende zaken gedaan. In de Adelaarshorst won de ploeg van trainer Stanley Menzo met 1-2. FC Groningen-huurling Serhat Koç zette Cambuur al na tien minuten op een voorsprong.

Het echte vuurwerk werd echter voor de slotminuten bewaard. Cambuur-verdediger Leon Hese kon vijf minuten voor tijd inrukken met een rode kaart en enkele minuten later trof Dave Bus namens de thuisploeg hetzelfde lot.

In de blessuretijd verdubbelde Reza Ghoochannejhad, vorig seizoen nog spelend voor de Deventenaren, de score. Nieuwkomer Jhon van Beukering scoorde nog tegen, maar zijn treffer was slechts voor de statistieken van belang. Cambuur passeert met de veroverde drie punten Go Ahead op de ranglijst en heeft nu twaalf punten uit vijf duels.