FC Zwolle profiteert van puntenverlies FC Eindhoven

Helmond Sport hield koploper FC Eindhoven knap op een gelijkspel, ook al eindigde de club met tien man. FC Zwolle profiteerde van het puntenverlies, want won in de slotfase bij RBC Roosendaal.

Helmond Sport - FC Eindhoven 1-1In de zevende minuut kwam de thuisploeg op voorsprong dankzij een treffer van Bruno Andrade, die profiteerde van voorbereidend werk van Philipp Haastrup. Het bleef lang 1-0 in De Braak, maar FC Eindhoven kwam in de 71ste minuut op gelijke hoogte door een doelpunt van Ratko Vansimpsen. Opvallend was daarna nog de invalbeurt van Vojtech Machek aan de kant van de thuisclub. Een minuut na zijn entree kreeg de Tsjech rood na een harde tackle.

RBC Roosendaal - FC Zwolle 0-1Het gelijkspel van Eindhoven leek lang zonder gevolgen te zijn, want FC Zwolle kwam ruim negentig minuten niet tot scoren tijdens het uitduel met RBC Roosendaal. Maar diep in blessuretijd bezorgde Sjoerd Ars, die de twee seizoenen hiervoor bij RBC speelde, de bezoekers drie punten. Het was alweer zijn vierde goal dit seizoen en door de overwinning is FC Zwolle de nieuwe koploper.

AGOVV Apeldoorn - RKC Waalwijk 2-3Een snel genomen vrije trap van RKC'er Hans Mulder leidde de 0-1 van Ard van Peppen in. De linksback dook op aan de linkerkant van het strafschopgebied en zag zijn voorzet in het doel verschijnen. Stanley Tailor zorgde kort na de hervatting voor de gelijkmaker, maar Derk Boerrigter bezorgde de bezoekers toch nog drie punten. De linksbuiten scoorde in de 72ste en 74ste minuut twee keer kort na elkaar, waardoor RKC drie punten mee naar huis nam.

Fortuna Sittard - FC Emmen 1-3Al na 45 minuten was de wedstrijd in Sittard beslist door drie doelpunten van FC Emmen. Op aangeven van Eldridge Rojer kon Jeffrey de Visscher al in de derde minuut de 0-1 binnenglijden, waarna Hans Denissen en Ruud ter Heide de score nog voor rust opvoerden tot 0-3. Na rust werd er nog één keer gescoord; Diogo Pinheiro redde in de 68ste minuut de eer namens Fortuna.

FC Den Bosch - MVV Maastricht 3-1Thuisclub FC Den Bosch boekte in De Vliert zijn tweede overwinning van het seizoen, mede dankzij twee doelpunten van Niels Vorthoren. De spits opende de score in de 29ste minuut met een kopbal van dicht bij, maar zag de bezoekers langszij komen dankzij een strafschop van Tom Daemen. Hasan Kilic zette FC Den Bosch in de 67ste minuut op 2-1, waarna Vorthoren in blessuretijd - ook uit een strafschop - de zege veilig stelde voor FC Den Bosch.