FC Dordrecht doet goede zaken met zege in Venlo

Na een spectaculaire slotfase heeft FC Dordrecht een ruime overwinning geboekt bij VVV-Venlo (1-3). De ploeg van trainer Harry van den Ham staat daardoor met één been in de finaleronde van de play-offs.

Na een uitstekende voorbereidende actie van Rihairo Meulens kwamen de bezoekers in de twintigste minuut via Paul Gladon op voorsprong in Venlo. De thuisclub ging op zoek naar de gelijkmaker en Randy Wolters kreeg in de 32ste minuut een goede kans, maar Warner Hahn redde uitstekend.

Elf minuten na rust werd het alsnog 1-1 via Wolters, die volledig vrijstaand een voorzet van invaller Dyon Gijzen binnentikte. Daarna volgden enkele goede mogelijkheden van de thuisclub, maar VVV speelde deze niet goed uit. En waar de Limburgers niet scoorden, deed FC Dordrecht dat in de 84ste minuut wel.

Een schot van Javier Vet vloog via Wolters binnen, waarna Leon de Kogel al snel een kans kreeg op de gelijkmaker. In de extra speeltijd bepaalde de kort daarvoor ingevallen Jessy Mayele de eindstand echter op 1-3, waardoor FC Dordrecht dicht bij de volgende ronde van de play-offs is. Zondag volgt de return.