FC Augsburg stalt overbodige Matavz bij 1. FC Nürnberg

Reacties

Tim Matavz wordt dit seizoen door FC Augsburg verhuurd aan 1. FC Nürnberg uit de Tweede Bundesliga. De ex-PSV'er komt niet in de plannen van trainer Dirk Schuster voor.

FC Augsburg stalt overbodige Matavz bij 1. FC Nürnberg

Alfred Finnbogason krijgt bij Augsburg de voorkeur van de Duitse trainer. Omdat ook de spitsen Ji Dong-Won en Raúl Bobadilla onder contract staan, mocht Matavz vertrekken. 'We geven Tim de mogelijkheid om wedstrijdritme op te doen', zegt technisch directeur Stefan Reuter op de clubsite van Augsburg.

Matavz komt bij Nürnberg Dave Bulthuis tegen. De ex-speler van FC Utrecht speelt sinds de zomer van 2014 voor de Duitse club. Afgelopen zondag ging Bulthuis hard onderuit met zijn ploeg. Eintracht Braunschweig versloeg Nürnberg met 6-1.

Bergafwaarts
Na zijn vertrek uit Eindhoven in 2014 is de carrière van 27-jarige Matavz bergafwaarts gegaan. Bij Augsburg begon hij aanvankelijk in de basis, maar rond de winterstop raakte hij geblesseerd aan zijn enkel. Matavz kwam tot zestien wedstrijden en drie treffers.

Toen de Sloveen ook een seizoen later geen basisplaats kon bemachtigen, verhuurde Augsburg hem voor de rest van het seizoen aan het Italiaanse Genoa. Succesvol was dat verblijf niet. Matavz speelde zeven keer mee en scoorde niet.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.