Matavz brengt Augsburg in Europa League

Reacties

FC Augsburg verzekerde zich van een plaats in de groepsfase van de Europa League op de dag dat Jürgen Klopp zijn laatste thuisduel in stijl afwerkte. Bas Dost werd gedwarsboomd door Robert Lewandowski.

Matavz brengt Augsburg in Europa League

Bayern München – FSV Mainz 05 2-0
Kampioen Bayern München heeft het seizoen afgesloten met een 2-0 overwinning op FSV Mainz 05. In zijn vijfhonderdste officiële wedstrijd voor de Beierse grootmacht speelde Bastian Schweinsteiger een grote rol in het succes. Halverwege de eerste helft kwam de bal na zijn kopbal tegen een hand van Niko Bungert, waarna Robert Lewandowski de score uit een strafschop opende.

Kort na rust was het Schweinsteiger zelf die de marge verdubbelde. De middenvelder, die in verband wordt gebracht met Manchester United, tekende na voorbereidend werk van Lewandowski voor de 2-0. Daarmee kreeg Josep Guardiola het gelijk aan zijn zijde, de Spaanse coach wil namelijk niet dat Schweini München verlaat.

FC Köln – VfL Wolfsburg 2-2
VfL Wolfsburg sluit het seizoen als vicekampioen. Dankzij het gelijkspel bij 1. FC Köln sleepte de ploeg van trainer Dieter Hecking op eigen kracht de tweede plaats binnen. Na een snelle achterstand door een goal van Yuay Osako stelden Die Wölfen snel orde op zaken. Ivan Perisic droeg met een assist (op de 1-1 van Luiz Gustavo) en een doelpunt een grote bijdrage.   

Köln kwam in de tweede helft via Slawomir Peszko verdiend op gelijke hoogte. Bas Dost, die hoopte zijn positie op de topscorerslijst te kunnen verbeteren, kon dat puntenverlies niet voorkomen. De spits slaagde daardoor ook niet in een persoonlijke opzet. In plaats van een plek te klimmen viel hij buiten het podium. Robert Lewandowski passeerde de Oranje-international door zijn goal tegen FSV Mainz 05.   

Borussia Dortmund – Werder Bremen 3-2
Jürgen Klopp heeft in stijl afscheid genomen van het thuispubliek. De trainer, die na zeven jaar vertrekt, zag zijn ploeg concurrent Werder Bremen voor een Europees startbewijs het nakijken geven. Al in de eerste helft was het pleit beslecht dankzij doelpunten van Shinji Kagawa, Pierre-Emerick Aubameyang en Hendrikh Mkhitaryan.

De tegentreffer van Levin Öztunali bood voor Werder ook geen basis voor een geslaagde inhaalrace. Theodor Gebre Selassie zorgde nog wel voor een spannende slotfase, waarin de gelijkmaker niet meer op het scorebord kwam.

De zege was een voldoende voor een Europees startbewijs voor BVB. Want als het via de competitie buiten de boot zou vallen als nummer zeven, dan zou ongeacht het resultaat van de bekerfinale van volgende week tegen VfL Wolfsburg het laatste Europese ticket alsnog naar Dortmund gaan. Als bekerwinnaar of bij een verlies als vervanger van Champions League-deelnemer Wolfsburg speelt BVB nu als nummer zeven van de competitie sowieso Europees. Dortmund zal Klopp echter ongetwijfeld uitgeleide willen doen met de DFB-Pokal.

Borussia Mönchengladbach – FC Augsburg 1-3
Tim Matavz heeft dit seizoen genoegen moeten nemen met een rol op het tweede plan sinds zijn verhuizing van PSV naar FC Augsburg. Maar op de laatste speeldag was hij de gevierde man bij zijn Duitse werkgever. De Sloveense spits nam in de 77ste minuut als invaller de 1-2 voor zijn rekening, en bereidde in de slotfase de 1-3 van Sascha Mölders voor.

Door het succes tegen Borussia Mönchengladbach, dat na de rode kaart voor Havard Nordtveit een 1-0 voorsprong niet kon vasthouden en de eerste nederlaag van 2015 leed, veroverde FC Augsburg de vijfde plaats op Schalke 04. Daarmee is de ploeg van Paul Verhaegh zelfs verzekerd van een plaats in de Europa League.

Overige uitslag:
Eintracht Frankfurt – Bayer Leverkusen 2-1

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.