FC Augsburg kan succes tegen AZ geen vervolg geven

Claudio Pizarro heeft Werder Bremen op koers gezet van een belangrijk resultaat bij FC Augsburg, dat ondanks weer een benutte strafschop van Paul Verhaegh verloor (1-2).

Donderdag was Raúl Bobadilla nog de grote man geweest bij FC Augsburg, dat dankzij zijn hattrick AZ op de knieën had gekregen in de Europa League. Vier dagen later was hij mede verantwoordelijk voor de achtste nederlaag van het Bundesliga-seizoen.

Bobadilla speelde de bal in de voeten van tegenstander Santiago Garcia en leidde met dat balverlies de openingstreffer van Werder Bremen in. Garcia vond in het vervolg van de counter met een voorzet Claudio Pizarro, die met een knappe volley na bijna een uur de ban brak. Voor de Peruviaan was het zijn eerste doelpunt sinds zijn terugkeer bij Die Hanseaten afgelopen zomer.

Het was het begin van het einde voor FC Augsburg, dat negen minuten later de tweede treffer incasseerde. Fin Bartels besliste de wedstrijd in het voordeel van Werder. Want Verhaegh, die in blessuretijd zijn dertiende strafschop in de Bundesliga benutte, kreeg namelijk geen navolging bij FC Augsburg.

Werder heeft dankzij de zege wat meer lucht gekregen in de strijd tegen degradatie. De voorsprong op hekkensluiter Augsburg is gegroeid tot zeven punten.