Fans vieren Koeman Day rondom beladen duel met Spurs

Reacties

Ronald Koeman kan zaterdag rekenen op een wel heel warm onthaal van de fans van Southampton. Zij hebben de dag van het thuisduel met Tottenham Hotspur namelijk uitgeroepen tot Ronald Koeman Day.

Fans vieren Koeman Day rondom beladen duel met Spurs

The Saints nemen het zaterdagmiddag om 13.45 uur in eigen huis op tegen de Londenaren. Een behoorlijk saillant duel, aangezien het de terugkeer betekent van manager Mauricio Pochettino. De Argentijn twijfelde afgelopen zomer lang over een nieuw contract bij Southampton, maar vertrok uiteindelijk naar The Spurs en werd opgevolgd door Koeman.

De Nederlander deed het tegen alle verwachtingen in vervolgens nóg beter dan zijn voorganger. De supporters van Southampton hebben nu juist het beladen duel van zaterdag uitgekozen om de eerste Ronald Koeman Day te vieren. Om hun manager te bedanken voor de goede prestaties komen de fans - twee dagen vóór Koningsdag - massaal in het oranje naar het St. Mary's Stadium.

Het moment zal ongetwijfeld bedoeld zijn als een extra sneer naar Pochettino. Hij staat met zijn ploeg overigens nog wel zesde, één punt boven nummer zeven Southampton. Ook in de strijd om Europees voetbal is het duel van belang. Als Arsenal de finale van de FA Cup wint ten koste van Aston Villa geeft ook die zevende plek recht op deelname aan de Europa League, maar om daar zeker van te zijn moet de ploeg van Koeman nog minimaal een plek stijgen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.