Koeman: 'Het leek alsof we voor het eerst samenspeelden'

Ronald Koeman is geschrokken van de eerste helft van Southampton tegen Hull City (2-0). De Southampton-manager was blij voor Graziano Pellè, die een einde maakte aan zijn doelpuntendroogte in de Premier League.

Koeman was bij ITV bijzonder negatief over het spel van zijn elftal voor rust. 'Ik herkende mijn team niet in de eerste helft. Het leek wel alsof we voor het eerst samenspeelden. We waren zó nerveus.'

Een penalty van James Ward-Prowse hielp Southampton in de 56ste minuut over het dode punt, al had aanvankelijk Sadio Mané de bal in zijn handen. 'Ik weet niet waarom Sadio dat deed', zei Koeman. 'Dusan Tadic is onze eerste nemer en James staat tweede op het lijstje. Ik heb vanaf de zijlijn José Fonte de instructie gegeven om Ward-Prowse de strafschop te laten nemen.'

Graziano Pellè, die voor het eerst sinds 20 december weer scoorde in de Premier League, bepaalde de eindstand op 2-0. Dat zorgde voor vreugde bij Koeman. 'Hij speelde goed en werkte heel hard, maar een spits moet ook doelpunten maken. Daar leeft Pellè voor. Dat hij na een lange tijd weer eens gescoord heeft is goed voor zijn zelfvertrouwen. Hij wordt nu weer de speler die hij aan het begin van het seizoen was.'