Fans verwelkomen De Vrij, karate-goal Zlatan

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Fans verwelkomen De Vrij, karate-goal Zlatan

Calum Chambers voltooide maandag zijn transfer van Southampton naar Arsenal. Nieuwe spelers van The Gunners moeten volgens traditie een liedje zingen. Ook Chambers moest eraan geloven en dankzij dit filmpje van Kieran Gibbs kunnen wij van zijn 'optreden' meegenieten.

• Dat men bij Lazio héél erg blij is met aanwinst Stefan de Vrij is wel duidelijk. De Nederlander arriveerde maandagavond rond 23.00 uur op vliegveld Fiumicino en werd opgewacht door een flinke delegatie Laziali.

• Hoe neem je een Panenka? Nou, in elk geval niet zo, Miranda. De verdediger van Atlético Madrid faalde hopeloos in een oefenduel met San José. Gelukkig kan hij er zelf ook wel om lachen.

Zlatan Ibrahimovic traint weer met Paris Saint-Germain, en hoe! Tijdens een oefenpartijtje scoorde de Zweed op bizarre wijze.

'Dat iemand na het behalen van de wereldtitel (…) een witbiertje drinkt, dat er emoties vrijkomen en dat diegene een liedje zingt, is voor ons helemaal geen probleem. Wij vinden je een goede sportman en we accepteren dan ook je excuses.'
 Bastian Schweinsteiger zong een tijdje terug een smadelijk liedje over Borussia Dortmund. Hoe moet de club waarover gezongen wordt daar dan op reageren? Nou, in deze tijd doet een ludiek berichtje op een sociaal medium als Facebook al wonderen. Dortmund laat weten niet rancuneus te zijn. Er wordt afgesloten met een goedbedoelde tip voor Schweini: 'Als je nog wat zanglessen wil nemen, laat het ons dan weten. Daar werken wij graag aan mee.'

 Volgens het Twitter-account @FootballFunnys zou de negentienjarige Luke Shaw meer verdienen dan de dertigjarige Philipp Lahm. De aanwinst van Manchester United kon het niet laten om er op te reageren, waarop het account haar eigen tweet verwijderde.

 Het nieuwe kapsel van Pepe is alweer ingeruild voor een kaal koppie. Zonde!

 Na de komst van Adam Lallana, Rickie Lambert en Dejan Lovren naar Liverpool, lijkt Brendan Rodgers nóg een speler bij Southampton weg te willen kapen. Jay Rodriguez zou ook de overstap naar de The Reds moeten maken. De exodus van Southampton zorgt voor veel hilariteit op het wereldwijde web. Manager Ronald Koeman deed daar zelf nog een schepje bovenop, door een foto te tweeten van een leeg trainingsveld met de tekst: 'Ready for training!'. Ook daarop kwam weer een reactie. Zo zou Brendan Rodgers wél al aanwezig zijn op het complex van Southampton.

 Leuk, moet de communicatiemedewerker van Manchester City gedacht hebben, een vraag- en antwoorduurtje met Jesús Navas. Via Twitter maakte de club de actie wereldkundig. De volgers konden hun vragen insturen en de middenvelder zou ze beantwoorden. Maar de hashtag die de club aan het hele gebeuren koppelde was niet erg handig gekozen, waardoor Navas vragen naar zijn hoofd geslingerd kreeg waar hij onmogelijk antwoord op kon geven.

'Ik heb nog een droog reserveshirt van hem gekregen. De aanvoerder mag het andere shirt wel hebben.'
• In het veld vochten Daniel Frahn en Terrence Boyd nog om het shirt van Zlatan Ibrahimovic. De spits werd in het oefenduel tussen RB Leipzig en Paris Saint Germain naar de kant gehaald, waarop captain Frahn naar hem toesnelde om de Zweed om zijn shirt te vragen. Die had zijn tricot echter al aan Boyd beloofd, waardoor de aanvoerder met lege handen kwam te staan. Na afloop kwam Ibrahimovic met de oplossing: hij gaf zijn droge reserveshirt aan Boyd, waarop Frahn het bezwete exemplaar kreeg, zodat de twee allebei tevreden waren.

Fernando Torres liet zich tijdens het vriendschappelijke duel met Olimpija (2-1 winst Chelsea) opnieuw niet van zijn beste kant zien. Eerder werd de spits van Chelsea al eens beschimpt nadat hij voor open doel een kans had gemist tegen Manchester United, nu doet hij dat kunstje nog eens dunnetjes over.

• Aanwinst Diego Costa was wél trefzeker bij zijn debuut voor de Londenaren. Torres moet zich nu dus toch echt wel zorgen gaan maken, als we de terugkeer van levende legende Didier Drogba erbij optellen.

Mario Balotelli is niet beroerd om even te poseren voor een selfie met zijn fans. Enige kanttekening: deze twee broers van Marouane Fellaini bestormden eerst het veld om hun Italiaanse held voor de lens te krijgen.

• De dolfijnenduik van Robin van Persie, waarmee hij Spaanse doelman Iker Casillas verschalkte, was een goede inspiratie voor kunstenaars over heel de wereld. De pose werd al op een muur in Brazilië gekladderd en er werden foto's gemaakt waarop Jan en alleman de Nederlandse spits imiteerden onder het mom van de hashtag #Persieing.

Nu zien we in dit YouTube-filmpje hoe een tekenaar Van Persie op papier vereeuwigt.

• In de bekerwedstrijd tussen Racing Club en San Martín San Juan werd een speler tot op het bot vernederd. Hij werd namelijk niet één, maar twee keer gepoort door Marcos Gelabert. De pingeldoos moest het daarna wel bekopen met een klein tikje, maar de schade bleef nog enigszins beperkt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.