Falkenburg kopt Eagles in de slotfase naast Heracles Almelo

Heracles Almelo heeft een overwinning uit handen gegeven op bezoek bij Go Ahead Eagles. In de Adelaarshorst zorgde Erik Falkenburg in de slotfase voor de gelijkmaker: 1-1.

De centrale middenvelder kopte Eagles fraai op gelijke hoogte. En dat terwijl Heracles er vandoor leek te gaan met de drie punten. Mark Uth opende een kwartier voor de tijd de score. De Duitser begon een lange run en verschalkte uiteindelijk doelman Eloy Room in de korte hoek.

De onderlinge ontmoeting tussen Go Ahead Eagles en Heracles Almelo werd eerder dit seizoen vanwege hevige regenval gestaakt. Destijds moest de wedstrijd na negentien minuten afgebroken worden bij een 0-0 tussenstand. Woensdag volgden de resterende 71 minuten.

Ten opzichte van het eerste duel was er een aantal mutaties. Trainer Foeke Booy kon geen beroep doen op zijn topscorer Marnix Kolder. De aanvaller liep deze week een spierblessure op. Heracles miste de geblesseerden Thomas Bruns en Leon van Dijk. Het duo werd vervangen door Mike te Wierik en Iliass Bel Hassani.

Paal
Bel Hassani, de vervanger van Bruns, was na de rust dicht bij de openingstreffer. De middenvelder, die deze zomer overkwam van Sparta Rotterdam, zag zijn inzet op de paal belanden. Jop van der Linden mocht aanleggen voor een directe vrije trap, een specialiteit van de linkspoot. De inzet van Van der Linden werd met kunst en vliegwerk van doelman Remko Pasveer onschadelijk gemaakt. Kort voor tijd was Pasveer wel verslagen.

Bij een 0-1 tussenstand legde Van der Linden opnieuw aan voor een directe vrije trap. Zijn inzet vloog over de muur, buiten het bereik van de keeper, maar helaas voor de overvolle Adelaarshorst op de paal. Uiteindelijk bepaalde Falkenburg de eindstand.