Faillissement uitgesproken over Parma

Reacties

Parma is failliet. De club maakt het Serie A-seizoen waarschijnlijk wel af, door een noodfonds. Wat er daarna gebeurt, is nog onduidelijk.

Faillissement uitgesproken over Parma

De openbaar aanklager vroeg begin deze maand het faillissement aan van de club die in de jaren negentig dankzij de miljoenen van zuivelconcern Parmalat nog werd gerekend tot de Europese top. In 1993 won Parma de toenmalige Europa Cup II (voor bekerwinnaars), en in 1995 en '99 de UEFA Cup.

De huidige hekkensluiter in de Serie A, die in 2003 ook al eens failliet ging, maakt het seizoen waarschijnlijk nog af. De kans is groot dat Parma als laatste eindigt in Italië. Vanwege een puntenaftrek heeft de club slechts negen punten en staat daarmee stevig laatste in de Serie A.

Nieuwe puntenstraffen zijn allerminst uitgesloten, aangezien de laatste straf werd gegeven vanwege het niet betalen van de salarissen in juli, augustus en september en Parma in de maanden daarna ook geen lonen uitbetaalde. Het nulpunt kan daardoor wel erg dichtbij komen voor de ploeg van trainer Roberto Donadoni.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.