Faillissement dreigt voor tobbend Roda JC

EXCLUSIEF - Een fusie met Fortuna Sittard is in de maak, maar het is nog maar de vraag of Roda JC het huidige seizoen kan uitzingen. De club uit Kerkrade kampt met acute financiële problemen. Het tekort zou opgelopen zijn tot drie miljoen euro, de club is niet langer in staat om de salarissen en de maandelijkse hypotheeklasten te betalen.

Faillissement dreigt voor tobbend Roda JC

Uit pure noodzaak wendde de leiding zich tot externe geldschieters, zonder resultaat. Onder meer topman Henk Maassen van vastgoedbedrijf Stienstra en textielbaron Arnold Hendriks, die de club in het verleden al vaak uit de brand hielpen, zijn niet van plan nog een helpende hand toe te steken.

'Ik wil niet reageren op namen', reageert algemeen directeur Huub Narinx van Roda JC, 'maar van externe financiers hoeven we inderdaad niets meer te verwachten. Er is een aantal mensen dat ons in het verleden, en ook dit seizoen, heeft geholpen. Maar de huidige problemen kunnen ook zij niet meer oplossen.'

Alle hoop van de club is nu gericht op de gemeenteraad van Kerkrade. Die vergadert woensdagavond over het nemen van een meerderheidsbelang in het Parkstad Limburg Stadion voor een bedrag van drie miljoen euro. Met dat geld kan Roda volgens Narinx voorlopig weer ademhalen.

'Dan halen we het einde van het seizoen. Ik heb goede hoop dat de gemeente ons gaat helpen, de politiek onderschrijft het belang van Roda voor Kerkrade. Maar als het besluit negatief uitvalt, dan wordt de situatie acuut penibel. We hebben tot nu toe nog aan onze financiële verplichtingen kunnen voldoen, maar dat wordt dan vrijwel onmogelijk. In dat geval kunnen we een faillissement niet uitsluiten', verzucht Narinx.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen