NAC wint eindelijk weer eens en Roda is het slachtoffer

NAC Breda boekte de eerste overwinning sinds 20 december 2008. Op eigen veld won de ploeg van coach Robert Maaskant met 1-0 van Roda JC.

De drie punten kwamen NAC toe. Vooral in de eerste helft waren de Bredanaars duidelijk de betere en verschenen ze enkele malen in kansrijke positie voor het doel van keeper Bram Castro. Uiteindelijk was het Nourdin Boukhari die in de 42ste minuut de score opende. Hij kopte de bal in de verre hoek na een hoekschop van Martijn Reuser.

Roda speelde erg matig, al was Anouar Hadouir nog dicht bij een tegentreffer, toen hij de lat trof met een uithaal. Maar in de 53ste minuut moesten de Limburgers met tien man verder. Davy De Fauw kreeg rood nadat hij met twee benen was ingegleden op de enkels van Reuser.

Opvallend genoeg had NAC het juist moeilijker met de tien man van Roda dan met het elftal, want de thuisploeg ging steeds slordiger voetballen. Maar de spelers van coach Harm van Veldhoven slaagden er nimmer in écht gevaar te stichten voor het doel van Jelle ten Rouwelaar.

NAC boekte zo zijn eerste zege sinds 20 december 2008, toen de Bredanaars op eigen veld met 2-0 wonnen van Vitesse. Nadien volgden drie nederlagen en drie gelijke spelen. Met 35 punten verzekert NAC zich van de achtste plaats, Roda blijft zestiende met achttien punten.