Faber volgt Brood op als trainer NEC

Reacties

Ernest Faber is aangesteld als nieuwe hoofdtrainer van NEC. De voormalige assistent-coach van PSV volgt Ruud Brood op bij de Nijmeegse promovendus.

Faber volgt Brood op als trainer NEC

De 43-jarige oud-verdediger deed trainerservaring op bij FC Eindhoven en PSV. De coach stond op eigen benen bij de Jupiler League-club en in de jeugdopleiding van de titelhouder. Hij had daarnaast vijf wedstrijden de leiding over het vlaggenschip van de 22-voudig kampioen toen Phillip Cocu met gezondheidsproblemen kampte. De voorbije jaren fungeerde Faber als rechterhand van de huidige PSV-trainer. 'Ik ben trots en blij om hier aan de slag te gaan', liet hij weten bij zijn presentatie in De Goffert.

Faber was in zijn spelersloopbaan ook al eens actief voor NEC. De verdediger werd in het seizoen 1990/91 door PSV verhuurd aan de Nijmegenaren, waarvoor hij vier officiële wedstrijden speelde. Destijds bracht de komst van Faber geen geluk, want de club degradeerde dat jaar uit de Eredivisie.

NEC's algemeen directeur Bart van Ingen toonde zicht erg content met het strikken van Faber. 'Ernest heeft ervaring op alle niveaus; zowel in de jeugd als in de Eredivisie. Hij is een ontwikkeltrainer met oog voor talent uit eigen opleiding, kent de club en past binnen de strategische kaders van NEC', meldt hij op de clubsite. De kans is groot dat Brood en Faber van baan wisselen: eerstgenoemde lijkt op weg naar PSV, waar hij de plek van Faber als assistent van Cocu zal innemen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.