Faber haalt nieuwe assistent Bresser op bij Zenit

Reacties

Jefta Bresser (44) is de komende twee seizoenen assistent-trainer van het eerste elftal van NEC. Hij komt over van Zenit-Sint Petersburg. De staf van de promovendus is daarmee rond.

Faber haalt nieuwe assistent Bresser op bij Zenit

De relatief onbekende Bresser is een oude bekende van Ernest Faber (foto), die onlangs het roer overnam in Nijmegen. Faber wisselde van baan met Ruud Brood, die nu assistent-trainer wordt bij PSV. Omdat NEC-assistent Roy Hendriksen (met Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen mee naar Brentford) eveneens vertrok, ontstond er een vacature in de technische staf in De Goffert.

Die wordt dus ingevuld door Bresser. Hoewel zijn naam bij niet veel mensen direct een belletje zal laten rinkelen, heeft hij een behoorlijk cv. Via de jeugdopleiding van De Graafschap kwam hij in 2005 terecht bij PSV, waar hij samenwerkte met Faber. Bresser had in Eindhoven verschillende jeugdteams onder zijn hoede en hij specialiseerde zich in het geven van techniektraining.

In die hoedanigheid trok hij in 2011 naar Fulham, waar hij zich onder meer met het eerste elftal bezighield. In februari 2013 verhuisde hij vervolgens naar het Russische Zenit Sint-Petersburg, daar richtte hij zich vooral op de jeugd. Per 1 juli zal hij zich voegen bij de technische staf van NEC, waartoe ook onder meer assistent Ron de Groot, keeperstrainer Wilfried Brookhuis en teammanager Patrick Pothuizen horen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.