PSV strikt Brood als opvolger Faber

Reacties

Ruud Brood is de nieuwe assistent-trainer van PSV. Hij komt over van NEC en volgt in Eindhoven Ernest Faber op, die het assistentschap van PSV juist verruilde voor de functie van hoofdtrainer van NEC.

PSV strikt Brood als opvolger Faber

Brood tekende een eenjarig contract bij PSV. VI maakte zondag al melding van de belangstelling van PSV. De 52-jarige Brood had in Nijmegen een clausule in zijn contract die zijn transfer mogelijk maakte.

Door zijn vertrek naar PSV is Brood dus slechts één jaar werkzaam geweest in Nijmegen. Hij was eerder hoofdtrainer van Roda JC, RKC Waalwijk, Heracles Almelo en Helmond Sport. Als voetballer kwam hij uit voor Feyenoord, RBC, FC Den Bosch, Willem II en NAC.

'Ik ben nu natuurlijk geen eindverantwoordelijke meer, maar als je deel uit kan maken van een topclub als PSV, is de keuze snel gemaakt', vertelt Brood op de clubwebsite. 'PSV past bij me. Zowel qua ambitie als qua club. Het is mooi om hier te mogen werken. Ik ga er alles aan doen om het resultaat van het laatste jaar door te zetten.'

PSV moest op zoek naar een nieuwe assistent omdat Faber op eigen benen wilde staan. Darije Kalezic, die afgelopen seizoen Jong PSV onder zijn hoede had, was ook voor de vacature in beeld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.