Faber blij met rentree 'persoonlijkheid' Wijnaldum

Reacties

Georginio Wijnaldum maakt voor het eerst sinds 14 september weer deel uit van de wedstrijdselectie van PSV, dat zaterdagavond om 20.45 uur in eigen huis tegen FC Groningen aantreedt. Tim Matavz kan nog niet in actie komen voor de Eindhovenaren.

Faber blij met rentree 'persoonlijkheid' Wijnaldum

Wijnaldum speelde in september zijn laatste wedstrijd tegen FC Twente. Hij liep nadien een rugblessure op, die hem veel langer kwelde dan aanvankelijk was ingecalculeerd. Medio februari speelde de ex-Feyenoorder een helftje mee bij Jong PSV, maar daarna was hij wederom anderhalve maand absent.

Daardoor kwam Wijnaldum dit seizoen pas tot zes competitieduels voor PSV, waarin hij vier keer scoorde. 'Zijn terugkeer is heel belangrijk. Hij brengt een bepaalde persoonlijkheid en ervaring met zich mee', aldus waarnemend trainer Ernest Faber.

Faber is op zijn hoede voor de noorderlingen. 'FC Groningen is een ploeg die gevaarlijk kan zijn vanuit de omschakeling. Wij moeten vooral zorgen dat we de ruimte goed bespelen, de bal snel rond laten gaan en de kansen die we ongetwijfeld gaan krijgen afmaken.'

Faber vervangt de komende periode Phillip Cocu op de bank bij PSV. Bij de ex-middenvelder werd deze week operatief een –waarschijnlijk goedaardige-  rugtumor verwijderd.

Voorafgaand aan het duel van zaterdag zal PSV afscheid nemen van de inmiddels afgezwaaide Wilfred Bouma. Met 78 Europese duels is hij nog altijd recordhouder bij PSV.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.