FA ontkent statement Moyes over hartklachten Van Aanholt

Reacties

De Engelse voetbalbond FA heeft in een statement laten weten dat het geen contact heeft gehad met Sunderland over mogelijke hartklachten van Patrick van Aanholt voorafgaand aan het duel met Tottenham Hotspur afgelopen zondag (1-0).

FA ontkent statement Moyes over hartklachten Van Aanholt

Dat is wel wat manager David Moyes dinsdag beweerde. De Schot baarde zondag opzien door vlak voor aanvang van de wedstrijd tegen Spurs Van Aanholt te vervangen door Jason Denayer. De Nederlander leek daar toen weinig van te snappen. Twee dagen later schepte Moyes duidelijkheid door te melden dat Van Aanholt wegens hartklachten uit de opstelling was gehaald. Moyes beweerde dat de FA pas vlak voor de wedstrijd met een waarschuwing kwam.

'De FA adviseerde ons erg laat dat hij niet zou mogen spelen voor er verdere testen waren gedaan', aldus Moyes. De bond heeft nu een speciaal statement afgegeven om dat te ontkennen: 'De hartscan was geen onderdeel van ons hartscanprogramma, dus de FA heeft geen betrokkenheid gehad in een doorverwijzing, een screening of enige communicatie met de club over de resultaten.'

Wat er precies aan de hand is met Van Aanholt blijft dus onduidelijk. Hij is in ieder geval niet geselecteerd door bondscoach Danny Blind voor het Nederlands elftal voor de WK-kwalificatieduels met Wit-Rusland en Frankrijk op 7 en 10 oktober.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.