FA legt Wilshere enorme boete op na spreekkoren

Reacties

Arsenal-middenvelder Jack Wilshere heeft van de Engelse voetbalbond een boete gekregen van ruim 55 duizend euro. Dit naar aanleiding van zijn kwetsende spreekkoren aan het adres van aartsrivaal Tottenham Hotspur.

FA legt Wilshere enorme boete op na spreekkoren

De FA laat in de uitleg weten dat Wilshere de boete van 40 duizend pond krijgt 'vanwege het roepen en/of inzetten van kwetsende liederen waarmee hij het voetbal in diskrediet heeft gebracht'. Tijdens de viering van de FA Cup-winst met Arsenal zong Wilshere een aantal keren de eigen fans toe. Daarbij liet hij zich negatief uit over de stadgenoot en de supporters van The Spurs.

Vanuit het trainingskamp met de Engelse nationale ploeg meldde Wilshere eerder al het onderzoek van de FA wat aan de zware kant te vinden. 'Je kan zeggen dat dit een les is, maar aan de andere kant ben ik wel erg hard aangepakt voor het maken van wat plezier. We hebben het hele jaar hard gewerkt, dus als je dan een prijs pakt dan ga je dat vieren. Dat is in elk beroep zo. Maar ik wacht de uitkomst rustig af.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.