FA kiest voor Southgate als vaste opvolger Allardyce

Reacties

Gareth Southgate heeft van de Engelse voetbalbond FA het vertrouwen gekregen om aan de slag te gaan als bondscoach. De Engelsman had al de leiding over het nationale elftal als tijdelijke opvolger van Sam Allardyce en heeft nu een contract voor vier jaar getekend.

FA kiest voor Southgate als vaste opvolger Allardyce

Laatstgenoemde vertrok eind september als keuzeheer noodgedwongen na onthullingen van The Daily Telegraph. Allardyce was een van de personen die in opspraak raakte bij het onderzoek van de krant naar corruptie in het Britse voetbal. Big Sam liet tegenover undercoverjournalisten duidelijk blijken advies te willen geven aan investeerders over het omzeilen van FA-regels.

Southgate werd als coach van Engeland Onder-21 doorgeschoven naar de functie van interim-bondscoach. In die hoedanigheid bleef de oud-verdediger met het Engelse elftal ongeslagen. In de WK-kwalificatiereeks werd gewonnen van Schotland en Malta. Tegen Slovenië kwamen de Engelsen niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. Vriendschappelijk werd tegen Spanje eveneens gelijkgespeeld.

De bij Crystal Palace doorgebroken Southgate kwam in zijn spelersloopbaan tot 57 interlands. Zijn naam blijft herinneringen oproepen aan zijn gemiste strafschop in de penaltyreeks in de halve finale van het EK 1996. Duitsland won dat duel op Wembley. Lees hier een profiel van de nieuwe bondscoach van de Engelsen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.