FA houdt het bij waarschuwing voor wurgende Pearson

Reacties

Nigel Pearson ontloopt een straf voor de wurggreep waarin hij James McArthur zaterdag hield. De manager van Leicester City en de middenvelder van Crystal Palace deden er na afloop zelf al luchtig over, de Engelse voetbalbond (FA) houdt het bij een waarschuwing.

FA houdt het bij waarschuwing voor wurgende Pearson

Diverse Engelse media melden dinsdagmiddag dat de FA in een brief Pearson op zijn verantwoordelijkheden als manager heeft gewezen, maar dat er geen disciplinaire maatregelen volgen. Daarmee ontloopt de 51-jarige Engelsman een tweede straf in korte tijd. Twee maanden werd hij nog voor één wedstrijd geschorst en kreeg hij een boete van tienduizend pond vanwege een scheldpartij richting een kritische Leicester-fan.

Waar de wurggreep van Pearson onbestraft blijft, hangt Louis van Gaal nog altijd wel een sanctie boven het hoofd. De manager van Manchester United moet zich verantwoorden voor zijn uitspraken na afloop van het eerste bekerduel met Cambridge United (0-0), toen Van Gaal stelde dat alles en iedereen tegen United was. De FA vatte dat op als aanval richting scheidsrechter Chris Foy.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.