Pearson zorgt voor controverse met wurggreep

Reacties

Nigel Pearson heeft voor de tweede keer in korte tijd voor ophef gezorgd. De Leicester City-manager leek Crystal Palace-speler James McArthur zaterdag in een wurggreep te pakken.

Pearson zorgt voor controverse met wurggreep

Tijdens de met 1-0 verloren wedstrijd tegen Palace liep McArthur (links op foto) Pearson (rechts op foto) omver, na een fel duel bij de zijlijn. Pearson leek vervolgens de middenvelder in een wurggreep te pakken en hield hem nog even vast aan zijn shirt toen hij terug het veld in wilde lopen.

Voor de buitenwereld leek het een bizar incident, maar zowel McArthur als Pearson deed er na afloop bijzonder luchtig over. 'De media hebben dit enorm opgeblazen, dit is totaal buiten proportie', meende McArthur.

Pearson, die in afgelopen zomer nog bereid was miljoenen te betalen om McArthur te kopen, voegde daar nog aan toe. 'Waarom ik hem niet losliet? Omdat hij iets tegen mij zei. Ik hoef daar verder niets aan toe te voegen, want ik kan prima voor mezelf zorgen. Ik heb veel respect voor McArthur, hij is een goede speler. Ik heb geen problemen met hem, hij is een aardige gozer.'

Scheldpartij
Twee maanden geleden kwam Pearson ook al in opspraak. Toen werd hij voor een wedstrijd geschorst en kreeg hij een boete van tienduizend pond vanwege een scheldpartij richting een kritische Leicester-fan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.