Extra concurrent voor Anita na komst Frans international

Mathieu Debuchy is zo goed als zeker de eerste nieuwe aanwinst van Newcastle United. Als hij zelf tot een akkoord komt met de club, zal hij in de eerste week van januari tekenen.

Extra concurrent voor Anita na komst Frans international

De 27-jarige Debuchy komt over van Lille, dat tot een akkoord is gekomen om de rechtsback voor een bedrag van ongeveer zes miljoen euro te verkopen aan Newcastle United. Afgelopen zomer deden The Magpies al een poging om de Fransman naar St. James' Park te halen, maar toen mislukte de overgang.

De komst van Debuchy betekent voor Anita een grotere uitdaging om zich in de basiself van Newcastle United te spelen. De ex-Ajacied, die afgelopen zomer overkwam, heeft dit seizoen zijn minuten voor de club veelal als verdedigende middenvelder gemaakt, maar wordt ook zo nu en dan als rechtsback geposteerd.

Debuchy debuteerde in januari 2004 op het hoogste niveau bij Lille. Vervolgens bleef hij de club trouw en speelde hij 234 competitieduels namens de Noord-Fransen. De dertienvoudig international maakt ook onderdeel uit van de nationale selectie van Frankrijk.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's