Ex-hockeyer Teun de Nooijer nieuwe teammanager AZ

Reacties

Teun de Nooijer wordt met ingang van 1 maart aanstaande de nieuwe teammanager van AZ. De 37-jarige oud-hockeyer is de opvolger van Hans Vonk, die vorige maand als technisch directeur naar SC Heerenveen vertrok.

Ex-hockeyer Teun de Nooijer nieuwe teammanager AZ

De Nooijer werd tijdens zijn imposante actieve loopbaan onder meer drie keer wereldkampioen en won twee olympische titels (1996 en 2000). Met 453 interlands is hij recordinternational. De aanvaller maakte 214 doelpunten.

Aan de Hogeschool Rotterdam rondde hij de studie Commerciële Economie af. Momenteel staat hij aan de leiding van de Teun de Nooijer Academie. Daarmee staat hij mensen, teams en organisaties bij in het streven naar maximale prestaties.

Bij AZ gaat De Nooijer aanvankelijk voor een jaar en vier maanden aan de slag. Medio 2015 volgt een evaluatiemoment en eventueel een contract voor onbepaalde tijd.

'Teun weet hoe groepsprocessen werken en hoe het is om met jonge talenten om te gaan', zegt directeur voetbalzaken Earnest Stewart tegen Voetbal International. 'Daarnaast is het ideaal dat hij zelf een topsportachtergrond heeft die voor zich spreekt. Alles bij elkaar is het een mooi totaalplaatje.'

'Ik vind het een geweldige uitdaging om bij een professionele sportorganisatie als AZ aan de slag te gaan', aldus De Nooijer op de clubwebsite. 'Van jongs af aan ben ik een enorme liefhebber van balsporten. Als kind hockeyde, tenniste en voetbalde ik vaak op straat.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.