Excuses Hiddink voor uitdelen duw aan vierde official

Guus Hiddink heeft zijn excuses aangeboden voor de aanvaring die hij vrijdag had met de vierde official tijdens de verliespartij tegen Dinamo Moskou (2-1). De coach van FC Anzhi deelde een duw uit en wacht daardoor mogelijk een schorsing.

Excuses Hiddink voor uitdelen duw aan vierde official

'Ik bied mijn excuses aan voor die duw', aldus Hiddink op de clubwebsite. 'De scheidsrechter heeft zich op zijn beurt weer verontschuldigd voor de gegeven strafschop.' Anzhi verloor van Dinamo door de benutte strafschop van Andrei Voronin, diep in de blessuretijd.

Op het moment van de winnende goal stond de formatie van Hiddink al met tien man. Ewerton was met rood van het veld gestuurd. 'En die kaart beïnvloedde de wedstrijd. Het was niet terecht. Al heeft mijn ploeg na die kaart laten zien goed te kunnen voetballen.'

Toch is Hiddink niet tevreden over de arbitrage. 'Wij kregen geen strafschop bij een handsbal en zij kregen hem wel in de slotfase. Dat is cruciaal.'

Voor Anzhi is de nederlaag een vervolg op de teleurstellende seizoenstart. Na twee duels heeft de ploeg van Hiddink één punt, omdat het eerste duel met Lokomotiv Moskou in 2-2 eindigde .

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen