Excelsior zet ook derde thuiswedstrijd in winst om

Aan het sprookje van Excelsior lijkt maar geen eind te komen. De Kralingers toonden veerkracht en wonnen op Woudestein van Heracles: 2-1.

Excelsior begon prima aan het duel en liet vanaf de eerste seconde zijn aanvallende intenties zien. De ploeg van trainer Alex Pastoor was na een kwartier spelen dichtbij een treffer, maar de pegel van Kevin Wattamaleo spatte uiteen op de lat.

Even later verraste Ryan Koolwijk doelman Remko Pasveer bijna met een mooi lobje. De enige keer dat de bezoekers voor rust de aanval zochten was het meteen raak. Willie Overtoom brak prima door op links en bood de meegeslopen Mark-Jan Fledderus een niet te missen kans: 0-1.

De Kralingers oogden even aangeslagen, zodat de rust met een 0-1 stand werd bereikt. Na de thee drong de thuisploeg Heracles steeds meer terug. Norichio Nieveld leek de gelijkmaker op zijn hoofd te hebben, maar zijn inzet werd door Birger Maertens met de hand van de doellijn gehaald. Het ontging echter arbiter Michel Winter.

Niet veel later was het dan toch raak door een doelpunt van invaller Roland Bergkamp: 1-1. Daarna ging Excelsior op zoek naar een voorsprong, maar bleef de ploeg van trainer Peter Bosz gevaarlijk in de tegenstoot.

Een kwartier konden de supporters in het knusse stadionnetje van Excelsior dan toch juichen. Leen van Steensel kopte hard raak uit een hoekschop van Ryan Koolwijk. Daarbij bleef het in Rotterdam.

Excelsior is met drie overwinningen uit drie thuisduels nog ongeslagen op Woudestein. Met tien punten uit vijf duels presteert de promovendus boven verwachting. Heracles kent met slechts vier punten uit de eerste vijf duels een minder florissante competitiestart.