Excelsior snoept Twente belangrijk punt af in vermakelijk duel

Reacties

De wedstrijd tussen Excelsior en FC Twente heeft zondagmiddag geen winnaar opgeleverd: 1-1. Het is het negende Eredivisie-duel op rij zonder overwinning voor de Rotterdammers, die dankzij het punt wel in ieder geval voor even op een veilige plek staan.

Excelsior snoept Twente belangrijk punt af in vermakelijk duel

Trainer René Hake paste één wijziging toe ten opzichte van het duel met Feyenoord vorige week (0-2). Yaw Yeboah mocht bij afwezigheid van de geschorste Bersant Celina en de zieke Dylan Seys weer eens in de basis beginnen bij de Tukkers. Het waren niet de bezoekers, maar de gastheren die het initiatief namen in de openingsfase. Nigel Hasselbaink leek al vroeg de 1-0 te maken, maar zijn treffer werd wegens buitenspel afgekeurd.

Nog binnen het kwartier was het alsnog raak voor de rappe aanvaller. Hasselbaink reageerde sneller dan Twente-doelman Nick Marsman bij een voorzet van Khalid Karami en tikte de openingstreffer binnen. Twente herstelde zich na de vroege tik van de Rotterdammers en bekroonde een betere fase met de gelijkmaker. Yeboah schoot een voorzet in het strafschopgebied tegen de arm van Excelsior-verdediger Jordy de Wijs, maar tot een strafschop kwam het niet, aangezien Fredrik Jensen de bal van dichtbij tegen de touwen knalde.

De pas negentienjarige Fin blonk vorige week ook al uit tegen Feyenoord en maakte op Kralingen zijn eerste treffer in dienst van Twente. Jensen kreeg in de tweede helft nog een behoorlijke kans op zijn tweede, maar doelman Warner Hahn zat hem in de weg. Aan de andere kant kreeg ook Excelsior kansen op een winnende treffer, maar die kwam er niet. Het inbrengen van Enis Bunjaki en Chinedu Ede bleek tevergeefs voor Twente.

De ploeg uit Enschede schiet weinig op met het punt op Woudestein, Excelsior boekt wel terreinwinst. De club van trainer Mitchell van der Gaag was op de zestiende plaats beland door de overwinning van Go Ahead Eagles zaterdagavond, maar verlaat die plaats in ieder geval weer voor even. Sparta Rotterdam, dat om 14.30 uur in De Arena aftrapt tegen Ajax, wordt gepasseerd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.