Duel met FC Twente herinnert Excelsior aan 'goede tijden'

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Excelsior en FC Twente staan tegenover elkaar in de lunchwedstrijd van zondag.

Duel met FC Twente herinnert Excelsior aan 'goede tijden'
Speelronde: 22
Aftrap: zondag 12 februari, 12.30 uur
Scheidsrechter: Danny Makkelie

• Excelsior wacht al sinds 19 november, toen Sparta Rotterdam werd geklopt, op een overwinning in de Eredivisie. De ploeg van trainer Mitchell van der Gaag speelt wel nog geregeld gelijk, waardoor de Kralingers na 21 speelrondes nog net boven de degradatiestreep stonden. FC Twente presteert de laatste tijd wisselvallig, waardoor de sprong naar de subtop nog niet gemaakt is.

• Excelsior en FC Twente komen elkaar in Eredivisie-verband voor de negentiende keer tegen in Rotterdam. De Kralingers hielden vier keer de punten in eigen huis, pakten acht keer een punt en gingen zesmaal onderuit tegen de Tukkers.

• Zeventien Eredivisie-clubs stonden in 2017 al eens op voorsprong. De enige ploeg die nog niet het genoegen van een voordelige marge heeft gesmaakt, is Excelsior.

• Excelsiors laatste zeven Eredivisie-doelpunten op Woudestein werden gemaakt of voorbereid door Nigel Hasselbaink (drie goals en één assist) of Kevin Vermeulen (vier assists).

Excelsior boekte tijdens de eerste speelronde een 1-2 overwinning bij FC Twente.
Excelsior boekte tijdens de eerste speelronde een 1-2 overwinning bij FC Twente.

• Na een bemoedigende start - tijdens de eerste speelronde werd nota bene FC Twente verslagen - is Excelsior de laatste maanden ver teruggevallen. De hierboven gememoreerde overwinning op Sparta betreft de enige zege in de laatste zestien Eredivisie-duels.

• FC Twente aast op zijn vierde uitzege in dit Eredivisie-seizoen, waarmee het aantal van de voorbije jaargang al zou worden overtroffen. De Tukkers hebben aan een gelijkspel op Woudestein genoeg om de 'uitoogst' (dertien punten) van het seizoen 2015/16 te evenaren.

• Oussama Assaidi kan zijn derde wedstrijd afwerken sinds zijn rentree in de Eredivisie. De buitenspeler van FC Twente verstuurde tot nu toe 37 passes die allemaal bij een ploeggenoot aankwamen.

• Namens FC Twente troffen deze Eredivisie-jaargang al spelers van tien verschillende nationaliteiten doel. Dan hebben we de eigen goal van de Zweedse NEC-verdediger Mikael Dyrestam meegerekend.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.