Excelsior koestert punt tegen aanvallend onmachtig Vitesse

Reacties

Vitesse heeft wederom niet kunnen overtuigen in de Eredivisie. Tegen Excelsior was het vele balbezit uiteindelijk niet meer waard dan een punt (0-0).

Excelsior koestert punt tegen aanvallend onmachtig Vitesse

De Arnhemse hoofdcoach Rob Maas wil ook na dit seizoen graag aanblijven in zijn huidige rol, maar dan moet Vitesse na de overtuigende start onder zijn leiding in Leeuwarden wel een tandje bijschakelen. Want na de zege bij SC Cambuur (0-2) waren de verloren wedstrijd tegen Ajax (1-0) en de remise tegen PEC Zwolle (1-1) geen resultaten om zijn open sollicitatie kracht bij te zetten.

Tegen Excelsior speelde Vitesse voor rust wederom in een te laag tempo om het de Rotterdamse opponent moeilijk te maken. Het elftal van Fons Groenendijk pakte slechts twee punten uit de laatste acht Eredivisie-duels, maar was met plaagstootjes van Brandley Kuwas aanvankelijk zelf het gevaarlijkste in Gelredome.

Tekenend voor de aanvallende onmacht van de thuisclub voor rust was dat centrale verdediger Maikel van der Werff met vijf doelpogingen het meest nadrukkelijk aanwezig was. Tussendoor schoof Renato Ibarra de bal na een één-tweetje met Marvelous Nakamba naast en zag laatstgenoemde zijn afstandsschot door Filip Kurto over worden getikt.

Valeri Qazaishvili (rechts) kon door de strenge bewaking van Ricky Kruys zijn stempel niet op het spel van Vitesse drukken.
Valeri Qazaishvili (rechts) kon door de strenge bewaking van Ricky Kruys zijn stempel niet op het spel van Vitesse drukken.

Pas in de laatste minuut voor de pauze kwam er wat vuur in het duel. Dominic Solanke kon net niet bij een lage voorzet van Kosuke Ota en Valeri Qazaiashvili schoot te slap in, nadat hij aan de strenge bewaking van Ricky Kruys was ontsnapt. Deze korte opleving kende echter geen vervolg in de tweede helft, waarin Excelsior voorzichtig uit zijn schulp kroop. Tom van Weert kreeg eerst zijn hoofd niet goed achter de bal, maar schoot na mistasten van Van der Werff hard op Eloy Room.

Het publiek in Arnhem begon te morren, hoopte op een invalbeurt van publiekslieveling Guram Kashia en vooral dat er nog even werd aangezet om de overwinning binnen te slepen. Want ondanks het vele balbezit waren de kansen schaars. Na een slalom van Kevin Diks was een schot naast van Qazaishvili nog het grootste wapenfeit van de thuisclub.

De inbreng van aanvallers Nathan en Abiola Dauda ten spijt, bij Vitesse was het beste er daarna wel af. Room hield aan de overkant Henrico Drost zelf ternauwernood van de 0-1, door zijn onorthodoxe inzet op de lijn te keren. Desondanks zal Excelsior het gelijkspel als pure winst beschouwen, want het gat met nummer zestien FC Twente is nu twee punten.

Vitesse staat nog steeds zesde, maar tegen AZ (uit) en Heerenveen (thuis) zal de komende weken moeten blijken waar de Arnhemmers daadwerkelijk staan ten opzichte van hun concurrentie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.