Excelsior en Achilles'29 klimmen op de ranglijst na zeges

Luciano Narsingh maakte een geslaagde rentree bij Jong PSV, dat na zijn wissel 3-2 verloor bij Achilles'29. Excelsior klopte Jong Ajax.

Achilles’29 – Jong PSV 3-2
Jong PSV heeft een 2-0 voorsprong uit handen gegeven bij Achilles. Luciano Narsingh maakte na negen maanden blessureleed zijn rentree bij de Eindhovenaren. Hij speelde de eerste helft mee en was na 25 minuten belangrijk door een assist te geven op de 2-0 van Mohammed Rayhi. Al na vijf minuten had verdediger Menno Koch Jong PSV op voorsprong gezet. Na rust stortten de bezoekers - zonder Narsingh - in. Kurad Sürmeli en Freek Thoone, die een strafschop benutte, trokken de stand gelijk. In de 93ste minuut bezorgde Thoone Achilles met zijn tweede treffer van de middag zelfs drie punten. Achilles'29 heeft dertien punten uit elf wedstrijden, Jong PSV is voorlaatste met negen punten.

Excelsior – Jong Ajax 3-1
Excelsior bezorgde Jong Ajax de tweede nederlaag in een week. Op maandag werd er op De Toekomst met 3-2 verloren van FC Volendam en zondagmiddag bleek Excelsior met 3-1 te sterk. De thuisploeg nam na vier minuten de leiding dankzij Jeff Stans. Vlak na rust trok invaller Vincent Vermeij de stand namens Ajax gelijk.  Twee minuten later zette Jordan Botaka de thuisploeg alweer op 2-1. Een kwartier voor tijd maakte Nick de Bondt, die maandenlang geblesseerd was, zijn rentree voor Jong Ajax. Botaka bepaalde in de extra tijd de eindstand op 3-1. Excelsior en Jong Ajax hebben nu beiden veertien punten uit elf duels.