Evra komt verplichting niet na, vrees voor boycot groeit

Het geruzie en gerommel in de Franse selectie komt maar niet tot rust. Sponsors haken af, de weggestuurde Nicolas Anelka is al thuis, het thuisfront is woedend en maandag verscheen aanvoerder Patrice Evra niet op de persconferentie.

Evra komt verplichting niet na, vrees voor boycot groeit

De persbijeenkomst voorafgaand aan de wedstrijd is verplicht voor de coach en de aanvoerder van de ploeg. Les Bleus spelen dinsdag hun laatste poulewedstrijd tegen Zuid-Afrika. De vice-wereldkampioen moet winnen en is dan nog afhankelijk van de uitslag van het duel Mexico-Uruguay. Een gelijkspel volstaat voor beide ploegen om de volgende ronde te bereiken.

Door de afwezigheid van de verdediger van Manchester United groeit het gevoel dat de Franse selectie het niet bij alleen een trainingsboycot laat, maar ook verstek laat gaan bij de wedstrijd tegen gastland Zuid-Afrika. Ondanks de afwezigheid van Evra viel er wel nieuws te halen bij het persmoment. 'Sommige spelers overwegen het om niet te spelen tegen Zuid-Afrika', verklaarde de geplaagde coach Raymond Domenech.

'Ik heb geprobeerd zondag de staking, tijdens de training, te voorkomen. Het was stuitend en stompzinnig. Het was imbeciel van de spelers', vervolgt de Franse oefenmeester die de controle volledig verloren heeft. 'Ik heb geen idee met welk team ik ga spelen dinsdag. Dat zien we op de wedstrijddag wel.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen