Zwalkend Frankrijk blameert zich tegen sterk Mexico

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen Frankrijk en Mexico.

Zwalkend Frankrijk blameert zich tegen sterk Mexico

Frankrijk heeft tegen Mexico een dure nederlaag geleden. De zwakke Fransen kregen tegen een sterk Mexico alle hoeken van het veld te zien: 0-2.

Frankrijk, zonder Thierry Henry in de basiself, maar mét Florent Malouda op de plaats van de gepasseerde Yoann Gourcuff, werd al in de openingsfase veelvuldig overlopen door een feller Mexico. Met name de verdedigingslinie van De Haantjes maakte een labiele indruk en opereerde als los zand.

Al na honderd seconden loste Giovani Dos Santos een waarschuwingsschot. De kwikzilverachtige speler werd weliswaar teruggefloten voor buitenspel en de lepe schuiver belandde op de paal, maar de toon was gezet. Wie dacht dat het gevaar een wake-up call voor de Fransen was, kwam bedrogen uit.

Nog binnen het kwartier diende de tweede en derde levensgrote kans voor de Mexicanen zich aan. Eerst toonde Carlos Vela zich iets te druistig na een handig wippertje van Rafael Márquez en niet veel later zag Guillermo Franco zijn geplaatste schot net over de lat boven doelman Hugo Lloris scheren. De ploeg van de geplaagde bondscoach Raymond Domenech stelde daar bitter weinig tegenover.

Wat verder opviel in het eerste bedrijf was het uitstekende spel van Carlos Salcido. Als vleugelspeler bestreek de PSV'er zonder enige moeite de gehele linkerflank. Salcido was zelfs twee keer dichtbij de openingstreffer, maar zijn pogingen belandden respectievelijk naast het doel en op de vuisten van Lloris.

Met kunst - en vliegwerk bereikten de naar adem happende Fransen de rust zonder tegentreffer. In het tweede bedrijf werd al snel duidelijk dat het kwartiertje rust zijn uitwerking voor de Fransen heeft gemist. Mexico ging vrolijk door met wat het de eerste helft geëindigd was: aanvallen. Dat het uiteindelijk nog een goed kwartier duurde voordat de openingstreffer viel mocht een klein wonder genoemd worden.

Rafael Márquez verstuurde zijn zoveelste goede steekbal en deze keer was het wel raak. Javier Hernández ontsnapte aan de buitenspelval, omspeelde Lloris en schoof de bal in een leeg doel binnen: 0-1.

Een kwartier voor tijd verdubbelde de good-old Cuauhtémoc Blanco de score vanaf elf meter, nadat Pablo Barrero in het zestienmetergebied door de beroerd spelende Éric Abidal gevloerd was. In het restant van het duel kregen de Mexicanen nog een aantal mogelijkheden om de score verder uit te bouwen, maar dat bleef de Franse ploeg bespaard.

Het toernooi lijkt nu voor Frankrijk ten einde. Te meer omdat Mexico en Uruguay volgende week dinsdag in een onderling duel aan een puntje genoeg hebben om de achtste finale te bereiken. In dat geval baat zelfs een Franse winst tegen Zuid-Afrika niet meer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen