Everton presenteert de man die de problemen moet oplossen

Reacties

Everton heeft een nieuwe spits. De Portugees Beto (25) is overgekomen van Udinese en heeft op Goodison Park zijn krabbel gezet onder een verbintenis voor vier seizoenen en zal rugnummer 14 gaan dragen. Een aanvalsleider is geen overbodige luxe voor de ploeg van Sean Dyche.

Everton presenteert de man die de problemen moet oplossen
© Pro Shots

Het gaat wat ver om te stellen dat het nu al vijf voor twaalf is in het blauwe deel van Liverpool, maar de competitiestart doet alle alarmbellen rinkelen nadat The Toffees hun Premier League-status vorig seizoen met hangen en wurgen wisten te behouden. Uit drie wedstrijden zijn nog geen punten voortgekomen, ondanks twee op papier haalbare tegenstanders in thuiswedstrijden. Om het erger te maken: Everton heeft dit seizoen nog niet gescoord.

Degradatie komt nooit gelegen, maar zou nu wel heel onwelkom zijn. Maandag nog kwam naar buiten dat Everton een potentiële investeerder heeft zien afhaken, terwijl er al geldzorgen genoeg zijn. Als de Premier League-inkomsten dan ook nog wegvallen, wordt dat probleem vanzelfsprekend nog nijpender. Zeker met in het achterhoofd de geplande verhuizing: volgend jaar moet er een nagelnieuw stadion worden opgeleverd en ook daarvoor is de financiering nog niet volledig in kannen en kruiken.

Er was in elk geval nog genoeg geld voor wat de duurste aankoop van de zomer lijkt te worden: in de Engelse media worden verschillende bedragen genoemd, maar de betaalde transfersom lijkt rond de dertig miljoen euro te liggen. Dyche verwelkomde eerder al vier nieuwkomers: Chermiti en Ashley Young kwamen transfervrij, Arnaut Danjuma en Jack Harrison zijn op huurbasis aangetrokken.

Everton komt woensdagavond in actie in het kader van de League Cup, de uitwedstrijd tegen Doncaster Rovers lijkt nog te vroeg te komen voor de nieuwe spits van de blauwhemden. Zijn debuut lijkt voor zaterdag op de agenda te staan, dan trekt Everton naar Bramall Lane om het op te nemen tegen Sheffield United.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.