Everse: 'We moeten ons verstand gaan gebruiken'

Sparta Rotterdam blameerde zich tegen Almere City FC. De Kasteelclub ging in het Mitsubishi Forklift Stadion met 3-1 onderuit. Trainer Jan Everse was na afloop behoorlijk geïrriteerd.

'Na tien minuten stonden we met 2-0 achter en speelden we met tien man', zei Everse tegen Voetbal International. 'Dat kan natuurlijk niet. We weten dat we scherp aan een duel moet beginnen en dan krijg je dit. Nee, hier is het laatste nog niet over gezegd.'

Almere City kwam door een goal van Dion Malone al na zeven minuten op voorsprong. Twee minuten later moest de Rotterdamse aankoop Carlos Delgado na een ongelukkig vergrijp het veld verlaten. Uit de vrije trap die daarop volgde, maakte Karim Fachtali de 2-0. Sparta Rotterdam kwam via Ricky van den Bergh nog wel terug tot 2-1, maar zag vier minuten voor de rust René van Dieren met zijn tweede gele kaart vertrekken.

'We wisten dat René op scherp stond en wilden hem in de rust wisselen voor Ruud Kras. We hadden de wissel nog niet uitgesproken of René kreeg zijn tweede gele kaart. Dan speel je met negen man en dan wordt het wel heel lastig.'

In het vervolg van het duel was Sparta Rotterdam niet bij machte om Almere City FC nog aan het wankelen te brengen. Met nog een half uur te spelen besliste Sidney Schmeltz het duel definitief in het voordeel van de thuisploeg.

De nederlaag doet in Rotterdam extra veel pijn, aangezien Sparta de eerste ontmoeting met 12-1 won. Everse was na afloop dan ook aangedaan. 'Ik dacht dat we een goede lijn in hadden gezet. Ons veldspel was de laatste wedstrijden al veel beter en ik was er van overtuigd dat we een goede serie neer gingen zetten. Dit komt hard aan.'

De trainer sprak wel zijn twijfels uit bij de twee rode kaarten. 'Dit was al de achtste of negende kaart van het seizoen. Dat heb ik als trainer nog nooit meegemaakt. Ik moet toegeven dat ze tegen ons wel heel makkelijk worden gegeven. Dat weten we, dus moeten we daar op anticiperen. We moeten ons verstand gaan gebruiken.' (Stef de Bont) Foto: VI Images