Europese voetbalclubs tegen WK met 48 landen

Reacties

De Europese voetbalclubs die zijn verenigd in de ECA hebben zich vandaag uitgesproken tegen de voorgestelde uitbreiding van het WK van 32 naar 48 landen. Het ECA-bestuur heeft een brief naar de FIFA gestuurd met daarin de oproep om het WK niet verder uit te breiden.

Europese voetbalclubs tegen WK met 48 landen

FIFA-voorzitter Gianni Infantino wil het aantal deelnemers vanaf het WK in 2026 uitbreiden, maar de ECA, die onder leiding staat van Karl-Heinz Rummenigge, verzet zich tegen dat plan. 'We moeten ons weer op de sport gaan focussen, politiek en commercie mogen niet langer de boventoon voeren', aldus de oud-international van Duitsland en bestuursvoorzitter van Bayern München.

Verder wordt het aantal wedstrijden dat Europese clubs af moeten werken aangehaald. 'Het aantal wedstrijden dat jaarlijks wordt gespeeld, is al onacceptabel hoog. In het belang van de fans en de spelers roepen we de FIFA op om het aantal deelnemers aan het WK niet uit te breiden', schrijven de Europese clubs in een verklaring.

De FIFA zal begin 2017 een definitieve beslissing nemen over het aantal WK-deelnemers. Eventuele veranderingen zouden pas vanaf het WK in 2026 in werking gaan, aan de WK's van 2018 in Rusland en 2022 in Qatar zullen gewoon 32 landen deelnemen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.