FIFA-voorzitter Infantino wil nu zelfs WK met 48 landen

Reacties

FIFA-voorzitter Gianni Infantino heeft bij een bijeenkomst in het Colombiaanse Bogotá aangegeven na te denken over een WK met 48 landen. De Zwitser wekte eerder al verbazing met een opzet van veertig deelnemers, maar gaat daar nu dus nog overheen.

FIFA-voorzitter Infantino wil nu zelfs WK met 48 landen

In zijn verkiezingscampagne was het vergroten van het deelnemersaantal van het WK een van de speerpunten waarmee Infantino zich profileerde, als truc om stemmen te ronselen in de rest van de wereld. Nu de 46-jarige Zwitser inmiddels alweer een half jaar voorzitter is van de wereldvoetbalbond neemt hij echter geen gas terug. Sterker nog, hij doet er nog een schepje bovenop.

Om de variant met 48 landen te laten werken, heeft Infantino een opzet met een voorronde van 32 teams voor ogen. De zestien winnaars van die voorronde sluiten vervolgens aan bij de zestien geplaatste landen om tot het gebruikelijke aantal van 32 te komen. Daarmee kunnen er gewoon acht poules met vier landen geformeerd worden, in plaats van acht poules van vijf, zoals Infantino tijdens zijn campagne voorstelde.

Begin 2017 zal de FIFA een definitieve beslissing nemen over het aantal WK-deelnemers. Eventuele veranderingen zouden pas vanaf het WK in 2026 in werking gaan, aan de WK's van 2018 in Rusland en 2022 in Qatar zullen gewoon 32 landen deelnemen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.