Europees voetbal kost Feyenoord 80.000 euro aan boetes

Feyenoord heeft voor het afsteken van vuurwerk tijdens het Europa League-duel met Sevilla (2-0) opnieuw een boete gekregen van de UEFA. Door de sanctie (vijftienduizend euro) is het totaal dat bij de Europese voetbalbond moet worden afgetikt opgelopen naar tachtigduizend euro.

Europees voetbal kost Feyenoord 80.000 euro aan boetes

De Rotterdamse club spreekt op de eigen website van een 'memorabele avond', mede door 'de massale en positieve steun van het legioen'. 'Voorafgaand aan de wedstrijd zat de sfeer er al goed in door het gezang, het optreden van DJ Paul Elstak en een prachtige groot doek op de Gerard Meijer Tribune tijdens de opkomst van de spelers. Helaas ontnam een grote hoeveelheid rookpotten op de parterretribunes deels het zicht op de grootse sfeeractie waaraan drie weken lang is gewerkt door tientallen supporters', zo vervolgt het statement.

Feyenoord is zodoende niet blij met het gedrag van de verantwoordelijken. 'Door dit gedrag van enkele supporters wordt Feyenoord telkens blootgesteld aan grote risico's.'

Feyenoord kreeg eerder al een boete van vijfduizend euro voor het vermeend omverwerpen van een veiligheidshek in het Europa League-uitduel met HNK Rijeka. Daartegen ging de club overigens in beroep.

Eerder dit seizoen braken in de Europa League ongeregeldheden uit in het thuisduel met Standard, bevonden zich op de trappen van het stadion fans en werd er ook vuurwerk afgestoken. Dat leidde toen ook al tot een boete van vijftienduizend euro voor de Rotterdammers. Bovendien moest de club eerder dit seizoen al een boete van 45.000 euro betalen vanwege racistisch gedrag van de aanhang in de thuiswedstrijd tegen Besiktas in de voorronde van de Champions League.

Feyenoord liet al eens weten te vrezen voor zwaardere straffen dan boetes. Zelfs het spelen van thuiswedstrijden zonder publiek of een Europese schorsing zouden tot de mogelijkheden behoren. Bovendien werd in het verleden aangekondigd dat er gepoogd zal worden de schade te verhalen op de daders.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen