Essien duikt op in Denemarken: 'Dit is een prachtige kans'

Reacties

Michael Essien gaat dit seizoen aan de slag bij FC Nordsjaelland. De 37-jarige Ghanees wordt lid van de technische staf van de Deense club, waar hij de kans krijgt om een kijkje in de keuken te nemen als trainer. Als 'Player Coach' neemt Essien ook deel aan de trainingsoefeningen van Nordsjaelland.

Essien duikt op in Denemarken: 'Dit is een prachtige kans'
© Pro Shots

Essien meldt zich donderdag voor het eerst bij Nordsjaelland, waar hij in augustus op bezoek was om inspiratie op te doen tijdens zijn trainerscursus. Nu wordt hij assistent van trainer Flemming Pedersen. 'Als staf merkten we dat Michael nieuwsgierig en hongerig was om meer kennis op te doen, voor en na trainingen', vertelt Pedersen op het clubsite van Nordsjaelland.

Officieel heeft Essien nog niet aangekondigd te gaan stoppen als speler. Afgelopen seizoen stond hij onder contract bij FK Sabail uit Azerbeidzjan. Pedersen merkt ook dat de middenvelder nog graag meedoet tijdens trainingen. 'Zijn carrière spreekt voor zich, maar Michael is ook nog bescheiden. Voor ons is het een prachtige kans om iemand aan de staf toe te voegen die op het allerhoogste niveau heeft gespeeld.'

Sportief directeur Jan Laursen kan zijn geluk niet op door het nieuws. 'Michael heeft een positieve indruk achtergelaten toen hij hier op bezoek was en we zijn met hem in gesprek gebleven. We voelden dat hij geïnteresseerd is in onze filosofie, de mensen bij de club en de omgeving. Daarnaast merkten dat het goed is om een staflid ook actief mee te laten doen tijdens trainingssessies.'

De samenwerking tussen Essien en Nordsjaelland komt niet volledig uit de lucht vallen. De Deense club werkt samen met de Right to Dream Academy in Ghana, waarvandaan al meerdere talenten de overstap naar Nordsjaelland maakten. Een van hen was Mohammed Kudus, die deze zomer door Ajax werd vastgelegd. Essien is 58-voudig international van Ghana.

Bekijk hier al onze video's
Meer M. Essien
Meer over M. Essien
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.