Espanyol klaagt over ongebruikelijke gang van zaken rond schorsing Lewandowski

Reacties

Espanyol is er niet blij mee dat Robert Lewandowski zaterdag gewoon mee kan doen bij Barcelona. De topscorer van La Liga is inzetbaar vanwege de beroepsprocedure die nog loopt.

Espanyol klaagt over ongebruikelijke gang van zaken rond schorsing Lewandowski
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
1 - 1
Espanyol
Espanyol

Lewandowski is in principe voor drie wedstrijden geschorst. De Pool ontving in de laatste wedstrijd voor het WK, op bezoek bij Osasuna, een rode kaart na tweemaal geel. Lewandowski uitte daarna zijn ongenoegen met gebaren en die gebaren leverden hem uiteindelijk een schorsing van drie wedstrijden op. Barça was tot een dag voor de wedstrijd niet op de hoogte dat Lewandowski toch inzetbaar was.

'Espanyol vindt het hoogst ongebruikelijk dat er 24 uur voor de wedstrijd een maatregel is genomen om Lewandowski toch te laten spelen, terwijl verschillende bevoegde instanties dit afkeurden', laat de stadgenoot van Barcelona weten in een verklaring. Espanyol kan niet begrijpen waarom het als tegenpartij niet netjes op de hoogste is gesteld van dit besluit en vindt dat de schorsing van Lewandowski gewoon had moeten gelden voor het duel op oudejaarsdag.

'Dit is onrechtvaardig gezien het precedent dat wordt geschept', doelt Espanyol op het feit dat dit eigenlijk nooit voorkomt in La Liga. 'Men moet zich herinneren dat Espanyol gedurende dit seizoen in soortgelijke situaties zat en dat een ingediend beroep niet leidde tot een commissievergadering om de aantijgingen te bestuderen. Ondanks dit alles zal ons team morgen voor 110% strijden.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.