Eriksen en Chadli beslissen duel met Koeman

Christian Eriksen heeft Tottenham Hotspur zondagmiddag langs het Southampton van manager Ronald Koeman geschoten. Op aangeven van Nacer Chadli bepaalde de Deen de eindstand: 1-0.

Daarmee zag Koeman een einde komen aan zeer fraaie reeks in de Premier League. The Saints stapten de voorgaande vier duels met achtereenvolgens West Ham United (3-1), Newcastle United (4-0), Swansea City (1-0) en QPR (2-1) steeds als winnaar van het veld.

Daarentegen kende Tottenham Hotspur, met doelman Michel Vorm op de bank, juist een mindere fase. Uit de laatste vier wedstrijden pakte de ploeg van manager Mauricio Pochettino slechts twee punten op. Toch was het verschil in vorm niet terug te zien in Londen. Het duel was gelijkopgaand, terwijl ook de kansverhouding in evenwicht was.

Graziano Pellè vecht een duel uit met Tottenham Hotspur-middenvelder Ryan Mason.

Uiteindelijk trok de thuisploeg aan het langste eind. Op aangeven van Nacer Chadli bepaalde voormalig Ajax-middenvelder Eriksen na veertig minuten de eindstand met een bekeken schuiver in de korte hoek. Na de rust kreeg ook Graziano Pellè, deze week voor het eerst opgeroepen voor de Italiaanse nationale ploeg, een kans op de gelijkmaker.

Steven Davies bracht de ex-speler van Feyenoord in stelling, maar de inzet van Pellè werd gekeerd door de Spurs-defensie. Treffers vielen er na de rust niet meer, waardoor de spits van Koeman vooralsnog blijft staan op vier seizoentreffers. Tottenham Hotspur klimt naar de zesde plaats, terwijl Southampton de derde plaats behoudt.