Eredivisionisten maken zich op voor hervatting

Reacties

De Eredivisie-clubs hervatten dit weekend na een maand van relatieve rust de Eredivisie. VI.nl volgde de clubs in aanloop op de tweede seizoenshelft op de voet.

Eredivisionisten maken zich op voor hervatting

ADO DEN HAAG
ADO Den Haag vervolgt zaterdag het seizoen in eigen huis tegen SC Cambuur. De ploeg van trainer Henk Fraser bivakkeert maar ternauwernood boven de rode streep en bezet de veertiende plaats.

De Haagse club, die tijdens de winterstop een roerige periode kende rondom de (mogelijke) overname van het Chinese bedrijf United Vansen, zocht de voorbije periode de relatieve rust op met een trainingskamp in het Zuid-Spaanse Estepona. Daar speelde ADO één oefenduel.

4 t/m 9 januari: trainingskamp Estepona
8 januari: ADO Den Haag - KF Skënderbeu Korçë (Alb) 2-0


AJAX
Ajax trapt op vrijdagavond de tweede seizoenshelft af met de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. De Amsterdammers willen het jaar 2015 goed beginnen om de achtervolging in te zetten op koploper PSV. Het programma liegt er niet om. Na het duel met Groningen wachten achtereenvolgens Feyenoord, Vitesse en AZ.

De ploeg van trainer Frank de Boer zocht in aanloop op het vervolg van de Eredivisie de zon op. Tijdens het trainingskamp in Doha, de hoofdstad van Qatar, won Ajax de enige oefenwedstrijd.

4 t/m 11 januari: trainingskamp Doha
10 januari: Ajax - Schalke 04 (Dui) 2-0


AZ
Op zaterdag neemt AZ het in Alkmaar op tegen hekkensluiter FC Dordrecht. AZ bezet halverwege de zesde plaats en is nog volop in de race om de plaatsen die recht geven op Europees voetbal.

Begin januari vloog de selectie van trainer John van den Brom naar het Portugese Albufeira, waar AZ het opnam tegen een Belgische tegenstander.

3 t/m 9 januari: trainingskamp Albufeira
9 januari:  AZ - Lierse SK (Bel) 0-3


SC CAMBUUR
SC Cambuur begint zaterdag in Den Haag de tweede competitiehelft op vertrouwde ondergrond, namelijk kunstgras. De huidige nummer zeven van de Eredivisie verbleef tijdens de winterstop in Portugal, waar de Friezen een gelijkspel uit het vuur sleepten tegen een opmerkelijke tegenstander.

4 t/m 9 januari: trainingskamp Albufeira
8 januari: SC Cambuur - Ghana 1-1
11 januari: SC Cambuur - De Graafschap 2-2


FC DORDRECHT
FC Dordrecht hervat de competitie op zaterdag met de lastige uitwedstrijd tegen AZ. FC Dordrecht zal alles in het werk moeten stellen om van de laatste plaats in de Eredivisie af te komen.

De Schapenkoppen werkten in tegenstelling tot de meeste clubs een trainingskamp af in eigen land, al was het indoor kunstgrastoernooi van 3 januari jongstleden wel in het buitenland.

3 januari: indoor kunstgrastoernooi in België
8 t/m 11 januari: trainingskamp Hellevloetsluis
10 januari: RKSV Leonidas - FC Dordrecht 1-1


EXCELSIOR
Excelsior gaat zondag op bezoek bij Heracles Almelo. De Rotterdammers bezetten na zeventien speelronden de dertiende plaats, een prima prestatie van de promovendus.

De Rotterdammers reisden af naar een warmer oord ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft. In het Spaanse Mijas nam Excelsior het op tegen een Belgische subtopper.

7 t/m 12 januari: trainingskamp Mijas
10 januari: Excelsior - Zulte Waregem (Bel) 1-1


FEYENOORD
Feyenoord wacht zondag de op papier lastige thuiswedstrijd tegen FC Twente, de voormalige club van trainer Fred Rutten. De achterstand op koploper PSV bedraagt twaalf punten, maar nummer drie Feyenoord wil de strijd vooralsnog niet opgeven.

De start in 2015 is allerminst eenvoudig. Na het duel met FC Twente wacht De Klassieker tegen Ajax. Feyenoord belegde vorige week een trainingsweek in Dubai, waar de Rotterdammers één oefenwedstrijd speelden.

4 januari: Feyenoord - FC Emmen 2-1
5 t/m 11 januari: trainingskamp Dubai
8 januari: Feyenoord - FC Bunyodkor (Oez) 1-1


GO AHEAD EAGLES
Go Ahead Eagles vervolgt zondag het seizoen 2014/15 op bezoek bij Willem II. De club uit Deventer is halverwege de competitie terug te vinden op plaats zestien.

De ploeg van trainer Foeke Booy bereidde zich in de Portugese Algarve voor op het vervolg van de Eredivisie, in de hoop om uit de onderste regionen weg te komen.

4 t/m 11 januari: trainingskamp Algarve
7 januari: Go Ahead Eagles - Farense (Por) 0-1
10 januari: Go Ahead Eagles - Sparta Rotterdam 1-5


FC GRONINGEN
FC Groningen begint vrijdag met de zware uitwedstrijd bij Ajax. De ploeg van trainer Erwin van de Looi staat achtste en verbleef tijdens de winterstop in het Spaanse Olivia, waar Groningen twee oefenwedstrijden speelde.

3 t/m 10 januari: trainingskamp Olivia
6 januari: FC Groningen - MC Alger (Alg) 0-1
9 januari: FC Groningen - AA Gent (Bel) 0-2


SC HEERENVEEN
SC Heerenveen neemt het zondag op tegen FC Utrecht. Ook de huidige nummer elf van de Eredivisie was in Spanje ter voorbereiding op de beslissende fase van de competitie. In Costa Murcia waren Sint-Truiden en Standard Luik de tegenstanders.

4 t/m 10 januari: trainingskamp Costa Murcia
7 januari: SC Heerenveen - Sint Truiden (Bel) 4-1
9 januari: SC Heerenveen - Standard Luik (Bel) 0-2


HERACLES ALMELO
Op zondag neemt Heracles het in Almelo op tegen Excelsior. De selectie van trainer John Stegeman, momenteel de nummer vijftien van Nederland, bereidde zich in het Spaanse Benahavis voor op de tweede seizoenshelft.

4 t/m 10 januari: trainingskamp Benahavis
9 januari: Heracles Almelo - Club Brugge (Bel) 0-1


NAC BREDA
Onder leiding van de nieuwe trainer Robert Maaskant vervolgt NAC Breda op zaterdag de competitie met een lastige uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. Er is genoeg werk aan de winkel voor Maaskant, gezien de voorlaatste plaats.

Na de hectische eerste seizoenshelft reisde de teruggekeerde Maaskant met zijn selectie af naar Valencia, waar de basis gelegd moest worden voor het vervolg van de competitie. De resultaten aldaar zijn in ieder geval hoopgevend.

3 t/m 10 januari: trainingskamp Valencia
8 januari: NAC Breda - OH Leuven (Bel) 2-1
9 januari: NAC Breda - MC Alger (Alg) 4-1


PEC ZWOLLE
PEC Zwolle vervolgt de Eredivisie met een thuiswedstrijd tegen NAC Breda. Ook dit seizoen presteert de ploeg van trainer Ron Jans uitstekend met een vierde plaats halverwege.

Zuid-Afrika was dit jaar tijdens de winterstop de uitvalsbasis van PEC Zwolle. In Stellenbosch speelden de Zwollenaren twee oefenwedstrijden.

3 t/m 11 januari: trainingskamp Stellenbosch
6 januari: Santos (ZAf) - PEC Zwolle 1-1
10 januari: Ajax Cape Town (ZAf) - PEC Zwolle 2-1


PSV
PSV hervat zaterdag de competitie met de lastige uitwedstrijd tegen Vitesse, direct een zware test voor de ploeg van trainer Phillip Cocu. Hoe gaat de jonge selectie van PSV om met de druk?

De koploper was ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft neergestreken op het Spaanse eiland Gran Canaria en veroverde voor de vierde keer in de historie de Maspalomas Cup.

4 t/m 12 januari: trainingskamp Gran Canaria
10 januari: PSV - Celtic (Sch) 1-0
11 januari: PSV - Sparta Praag (Tsj) 5-2


FC TWENTE
FC Twente begint zondag met de lastige uitwedstrijd tegen Feyenoord. Een pittig duel tussen de huidige nummer drie (Feyenoord) en de nummer vijf (FC Twente) van de Eredivisie.

De ploeg van trainer Alfred Schreuder bleef gewoon in Enschede om zich klaar te maken voor het vervolg van de competitie.

10 januari: combinatie-elftal FC Twente - Katwijk 3-3


FC UTRECHT
FC Utrecht trapt zondag de tweede seizoenshelft af in eigen huis tegen SC Heerenveen. De Domstedelingen bezetten op dit moment de negende plaats in de Eredivisie.

Trainer Robby Alflen belegde een trainingskamp in de Spaanse plaats La Nucia, waar de Utrechters nipt ten onder gingen tegen AA Gent.

6 t/m 12 januari: trainingskamp La Nucia
10 januari: FC Utrecht - AA Gent (Bel) 0-1


VITESSE
Vitesse neemt het zaterdag in Arnhem op tegen koploper PSV. De Arnhemmers speelden goed voetbal voor de winterstop, maar de huidige nummer negen werd daar niet altijd voor beloond.

In 2015 hoopt Vitesse de weg omhoog in te slaan. De selectie van trainer Peter Bosz was in de Spaanse stad Alicante. Het eerste duel in 2015 is echter uitgelopen op een teleurstelling.

5 t/m 10 januari: trainingskamp Alicante
9 januari: Vitesse - Anderlecht (Bel) 0-5


WILLEM II
Willem II vervolgt zondag de competitie in eigen huis tegen Go Ahead Eagles en staat halverwege op een keurige twaalde plaats.De Tilburgers waren tijdens de winterstop in de Turkse badplaats Belek.

5 t/m 12 januari: trainingskamp Belek
9 januari: Willem II - FC Volendam 2-4
10 januari: Willem II - Charleroi (Bel) 1-1


Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.