Eredivisie op Rapport: dikke onvoldoendes voor Ajax-trio en Verhulst

Reacties

In de rubriek Eredivisie op Rapport brengen we na elke speelronde alle beoordelingen van de spelers, trainers en scheidsrechters. Tijdens de dertiende speelronde maakte de defensie van Ajax een slechte beurt. 

Eredivisie op Rapport: dikke onvoldoendes voor Ajax-trio en Verhulst
© Pro Shots

Ajax verloor zondag met 1-2 in de topper van PSV en dat komt rechtsback Jorge Sánchez en verdediger Calvin Bassey op een 4,5 te staan. Voorin stelde Steven Bergwijn teleur met hetzelfde cijfer. Aan PSV-kant waren doelman Walter Benítez, middenvelder Érick Gutiérrez en spits Luuk de Jong, allebei trefzeker in Amsterdam, de beste spelers met een 7.

Tegelijkertijd kende AZ-doelman Hobie Verhulst een vervelende middag in Waalwijk. Verhulst blunderde bij twee van de drie RKC-treffers en krijgt een 4. Het is het laagste cijfer van deze Eredivisie-speelronde. Ook FC Twente-invaller Luca Everink, die in de slotfase tegen Go Ahead Eagles (1-1) een penalty veroorzaakte, krijgt dat cijfer.

Aan de andere kant van het spectrum staan Iliass Bel Hassani, Taylor Booth en Tobias Lauritsen. Het drietal kreeg een 8, de beste beoordeling van het afgelopen weekend. Bel Hassani was namens RKC de man van de wedstrijd tegen AZ (3-1), Booth blonk uit namens FC Utrecht tegen Groningen (2-1) en Lauritsen scoorde twee van de vier Sparta-goals tegen Vitesse (0-4).

Bekijk in onderstaand overzicht alle beoordelingen van de spelers, trainers en scheidsrechters.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.