Enkelblessure blijft Ribéry parten spelen

Reacties

Franck Ribéry heeft opnieuw te maken gekregen met terugslag in het herstel van zijn enkelblessure. Zijn club Bayern München meldt dat de gehanteerde therapie niet is aangeslagen. De enkel van de 32-jarige Fransman mag daarom voorlopig niet worden belast.

Enkelblessure blijft Ribéry parten spelen

Ribéry staat al drie maanden aan de kant door de enkelkwetsuur, die hij opliep in de return van de Champions League-achtste finale tegen Shakhtar Donetsk. Aanvankelijk had de behendige aanvaller de hoop dat hij in mei zijn rentree kon maken in de halve finale van het miljoenenbal tegen Barcelona, maar begin mei bleek dat hij nog langer rust moet houden.

Een maand later krijgt Ribéry een nieuwe tegenvaller te verwerken. Zijn rechterenkel moet worden gestabiliseerd met een verband, waardoor het uitgesloten lijkt dat de linksbuiten op tijd fit is als Bayern op 1 juli begint met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Het zal hem tot wanhoop drijven, want in mei liet hij al weten 'boos te zijn, omdat het maar niet beter gaat met die enkel.'

Het verhaal van Ribéry past ook volledig in dat van Bayern dit seizoen. Na de 3-1 nederlaag in Porto in de kwartfinale van het miljoenenbal vertrok clubarts Hans-Wilhelm Müller-Wohlfhahrt bij Der Rekordmeister, omdat hij verantwoordelijk werd gehouden voor de blessuregolf. Om diezelfde reden wil trainer Pep Guardiola speciale bloed- en urinetests invoeren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.