Robben roept op tot terughoudend transferbeleid

Reacties

Vanwege de magere oogst klinkt de roep om nieuw elan bij Bayern München. Bij Arjen Robben is er weerstand tegen die instelling.

Robben roept op tot terughoudend transferbeleid

Bayern pakte alleen de Duitse titel, terwijl het zowel de Champions League als in de strijd om de DFB-Pokal strandde in de halve finale. Maar die magere oogst in de ogen van Robben is dat allerminst reden om de selectie op de schop te nemen.

'Je moet voorzichtig zijn. Als er spelers beschikbaar zijn, kwaliteit hebben en ons verder helpen, dan is dat super. Maar alleen spelers halen omdat er wordt geroepen dat we iemand moeten halen, dat is niet goed. We hebben dat ook niet nodig', zegt Robben in Kicker.

Een flinke verfrissing van de selectie is in zijn ogen namelijk allerminst een must. 'Deze vraag heb ik in 2012 ook vaak gekregen toen we niets hadden gewonnen. Iedereen zei dat de club een verandering nodig had, een andere generatie. En wat kwam er daarna? Das triple!'

De Oranje-international heeft veel vertrouwen in de huidige selectie. 'Het is alleen belangrijk dat we komend seizoen vanaf het begin met een complete selectie kunnen trainen. Als iedereen fit is, dan kijk ik uit naar een mooi seizoen.'

'Kijk toch naar onze ploeg! Javi Martínez is weer helemaal klaar, Thiago Alcántara kan een goede voorbereiding draaien, Franck Ribéry en ik zijn weer terug en David Alaba zal dan ook weer fit zijn', refereert Robben aan het einde van de blessuregolf bij Bayern.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.