Engelse pers verkiest Gerrard wél boven Giggs

Steven Gerrard is door de Footballers Writers Association (FWA) uitgeroepen tot Voetballer van het Jaar. De 28-jarige middenvelder van Liverpool troefde Ryan Giggs en Wayne Rooney af.

Engelse pers verkiest Gerrard wél boven Giggs

'Stevens prestaties dit seizoen zijn van de hoogste kwaliteit', legde Steve Bates, voorzitter van de FWA uit na het bekendmaken van de winnaar van dit jaar. 'Zijn gedrevenheid heeft er mede voor gezorgd dat Liverpool nog altijd meedoet om de titel, het wordt een spannend slot dit seizoen.'

'Gerrard is duidelijk in de vorm van zijn leven en wordt terecht gezien als een van de beste middenvelders van deze generatie', vervolgde Bates. 'De FWA is verheugd hem te kunnen eren voor zijn bijdrage aan de prestaties van zijn club én land.'

Eind vorige maand moest Gerrard de Welshman Giggs nog voor zich dulden in de verkiezing van de spelersvakbond PFA. De 62-voudig international stond net als Rooney wel op de shortlist. Gerrard is de eerste Liverpool-speler die deze prijs wint sinds John Barnes in 1990.

Gerrard scoorde dit seizoen totaal 23 keer in de verschillende competities. Mede dankzij zijn treffers staat Liverpool momenteel tweede in de Premier League. De achterstand op Manchester United bedraagt drie punten, de koploper heeft nog drie duels te gaan en Liverpool twee.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen