Engelse kranten speculeren over vertrek van Ferguson

Ook al gaf hij afgelopen weekend nog aan niet na te denken over een afscheid, Engelse media melden dat Sir Alex Ferguson tóch overweegt zijn loopbaan te beëindigen. Onder meer The Guardian verwacht dat de 71-jarige Schot spoedig aankondigt dat hij Manchester United zal verlaten.

Engelse kranten speculeren over vertrek van Ferguson

Opvallend, aangezien Ferguson afgelopen weekend nog nadrukkelijk liet weten niet na te denken over een naderend pensioen. 'Ik heb geen plannen om nu weg te lopen van iets dat naar mijn mening heel speciaal kan worden. De basis van dit team kan nog jaren mee', aldus de manager. 'Je weet het nooit in het voetbal en ik weet niet of ik nog tien jaar aan het roer sta, maar ik zie de toekomst van Manchester United in ieder geval met vertrouwen tegemoet.'

Maar slechts enkele dagen later zou Ferguson toch dicht bij een afscheid zijn. Sinds 1986 was hij manager van Man Utd, waarmee hij grote successen vierde. Onder het bewind van Fergie groeide de club uit tot de meest succesvolle voetbalmachine van Engeland. In 27 jaar werd hij liefst dertien keer kampioen en won hij onder meer twee keer de Champions League, één wereldbeker voor clubteams, vijf FA Cups en vier keer de strijd om de League Cup.

Opvallend is verder dat Ferguson mogelijk afscheid neemt na het bereiken van een mooie mijlpaal. Op zondag 19 mei gaat de landskampioen tijdens de laatste speeldag van dit seizoen op bezoek bij West Bromwich Albion, wat de vijftienhonderdste wedstrijd onder leiding van Ferguson wordt.

Van de 1.498 duels die The Red Devils tot dusver speelden met de Schot als manager, werden er 894 gewonnen, 337 eindigden in een gelijkspel en 267 keer ging Manchester United onderuit.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen