Engeland wint in Schotland, Rooney dichter bij Charlton

Dankzij twee treffers van Wayne Rooney heeft Engeland redelijk eenvoudig gewonnen in Schotland (3-1). De aanvoerder heeft nog drie doelpunten nodig om zich topscorer aller tijden te noemen.

Rooney speelde zaterdag tegen Slovenië in de EK-kwalificatie (3-1 zege) zijn honderdste interland en maakte daarin zijn 44ste doelpunt, waarmee hij op gelijke hoogte kwam met Jimmy Greaves. Alleen Gary Lineker (48) en Sir Bobby Charlton (49) scoorden meer, maar na de vriendschappelijke interland tegen Schotland zijn die twee binnen handbereik.

Na ruim een half uur opende Alex Oxlade-Chamberlain de score door subtiel binnen te koppen na een schitterende voorzet van Jack Wilshere. Rooney leek de overwinning kort na rust in veilige haven te brengen toen hij 0-2 maakte, maar in de 83ste minuut kwam Schotland via Andrew Robertson terug in de wedstrijd. Spannend werd het echter niet meer, want twee minuten later maakte Rooney zijn tweede van de avond.

De aanvaller van Manchester United, die sinds het WK zes keer trefzeker was in evenveel wedstrijden, heeft nog drie doelpunten nodig om zich naast Charlton te nestelen. Op 27 maart 2015 krijgt hij daarvoor de eerste kans: Litouwen komt dan op bezoek voor de EK-kwalificatie.