Engeland pakt schwalbezondaars volgend seizoen harder aan

Reacties

Spelers die zich volgend seizoen schuldig maken aan schwalbes in Engeland kunnen met terugwerkende kracht gestraft worden. De Engelse voetbalbond maakt donderdag bekend dat er na een wedstrijd beeldmateriaal bekeken wordt als een scheidsrechter in de luren is gelegd.

Engeland pakt schwalbezondaars volgend seizoen harder aan

Bij het vermoeden van een schwalbe wordt een panel ingeschakeld die de beelden van de actie gaat bekijken. Een driekoppige jury, bestaande uit een ex-scheidsrechter, ex-manager en ex-speler, moet zijn oordeel vellen over de desbetreffende actie. De FA straft alleen wanneer alle drie de leden van het panel het eens zijn over het schwalbe-moment.

Op de website van de Engelse voetbalbond valt verder te lezen dat er pas videobeelden worden bekeken als het gaat om penaltymomenten of situaties waarin een speler van het veld gestuurd werd. Momenteel wordt in Engeland al gebruikgemaakt van het terugkijken van videobeelden, maar alleen als een scheidsrechter een ernstig vergrijp miste tijdens een wedstrijd.

In Italië wordt al langer gewerkt met videobeelden rondom schwalbes. Dat ondervond AS Roma-middenvelder Kevin Strootman dit seizoen aan den lijve. De Nederlander versierde een penalty tegen aartsrivaal Lazio, maar moest dat bekopen met twee wedstrijden schorsing.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.