Empoli geen partij voor Juventus

Juventus maakte in de eerste speelronde de favorietenrol waar. Ook Lazio Roma haalde uit. De zege voor Inter kostte meer moeite.

Juventus had geen enkel probleem met Empoli, dat pas in de slotfase de Turijnse defensie wist te verschalken (5-1). Alessandro Del Piero en Davide Trezeguet hadden beiden met twee goals een belangrijk aandeel in de ruime zege, die pas in de tweede helft gestalte kreeg.

Voor Lazio Roma was Lecce een maatje te klein (4-1). Al na 35 minuten stond de ploeg van Roberto Mancini, die Jaap Stam met een rugblessure moest missen, op een 3-0 voorsprong. Demetrio Albertini, Bernardo Corradi en Stefano Fiore hadden de wedstrijd in vroegtijdig stadium beslist.

Ook Internazionale begon met een overwinning. Het ging ten koste van Modena, dat Giuseppe Meazza met een 2-0 nederlaag verliet. Maar makkelijk ging het niet. pas zes minuten voor het einde brak Christian Vieri de ban. Bij Internazionale speelde Andy van der Meyde de hele wedstrijd. De oud-Ajacied was aan de linkerkant geposteerd. Het debuut van Siena in de Serie A leverde een punt op. Perugia kwam twee keer op voorsprong, maar beide keren maakte de debutant de achterstand ongedaan. Brescia en Chievo hielden elkaar in evenwicht (1-1).

Udinese verloor op eigen veld van AS Roma (1-2). Vincenzo Montella maakte in de tweede helft het verschil. De wedstrijd werd ontsierd door twee rode kaarten. Valerio Bertotto (Udinese) verdween kort na rust met rood van het veld, twaalf minuten later volgde Olivier Dacourt. De Fransman kreeg zijn tweede gele kaart. Zondagavond hielden Bologna en Parma elkaar in evenwicht (2-2). Adriano was met twee doelpunten belangrijk voor de gasten, die tot twee keer toe tegen een achterstand aankeken.