Emotionele Wagner waant zich in sprookje na promotie met Huddersfield

Reacties

Toen David Wagner in november 2015 begon als manager van Huddersfield Town stond de ploeg op de 21ste plaats in het Championship. Maandagavond promoveerde de ploeg ten koste van Reading naar de Premier League. Wagner kan het nauwelijks geloven.

Emotionele Wagner waant zich in sprookje na promotie met Huddersfield

Na een nerveus en chaotisch gevecht tussen Reading en Huddersfield op Wembley moesten strafschoppen uiteindelijk bepalen wie zou promoveren naar de Premier League en daarmee een bedrag van 195 miljoen euro zou binnen hengelen. Christopher Schindler schoot The Terriers uiteindelijk voor het eerst in 45 jaar naar het hoogste niveau.

Dat had voorafgaand aan dit seizoen toch niemand kunnen voorspellen. 'Alle analisten schreven ons af, maar naarmate het seizoen vorderde kreeg ik het idee dat we iets konden neerzetten', vertelde Wagner maandag aan Sky Sports. Na het seizoen afgesloten te hebben met een vijfde plaats en een doelsaldo van -2 al helemaal niet, leek promotie ook nog zeker alles behalve een uitgemaakte zaak. 'Wat er vandaag gebeurd is, is een ongelooflijk verhaal. Het is een sprookje', jubelde de Amerikaanse Duitser.

Huddersfield Town naar de Premier League: Wagner kan het niet geloven.
Huddersfield Town naar de Premier League: Wagner kan het niet geloven.

Wagner, die van 2011 tot 2015 nauw samenwerkte met Jürgen Klopp als trainer van Borussia Dortmund II, maakte in november 2015 de overstap naar Engeland. Zijn eerste seizoen bij Huddersfield eindigde met een negentiende plaats, maar hij liet zich niet van zijn apropos brengen. 'Toen ik hier arriveerde had ik geen enkele ervaring. Niet met het Engelse voetbal of met de spelers. Daar heb ik altijd tegen moeten vechten, maar het is nu bewezen dat ervaring niet alles is. Het gaat ook om het hart en om de honger.'

De 45-jarige Wagner, ook wel 'de mini-Klopp' genoemd vanwege zijn vriendschap en vergelijkbare filosofie met de Liverpool-manager, kan nu met zo'n 195 miljoen euro de transfermarkt op om een Premier League-waardig elftal samen te stellen.

VI's Süleyman Öztürk over het Reading van Jaap Stam en het bijzondere verhaal van Huddersfield Town:

'De 'manager' Jaap Stam staat wel op de kaart ondanks verlies'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.